Filip Petrušev (©AFP)
Filip Petrušev (©AFP)

NBA rolerkoster: Filip Petrušev posle dan i po trejdovan iz Klipersa

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.11.23. | 20:53

Srpski reprezentativac preselio se u Sakramento, gde mu takođe nije garantovan ostanak

Iz Filadelfije, preko Los Anđeles Klipersa do Sakramenta! A, pitanje je da li će se i tu zadržati. Posle samo dan i po uprava Klipersa odlučila je da Filipa Petruševa trejduje u Sakramento Kingse uz novac.

Ispunile su se najave iz Los Anđelesa koje su isplivale neposredno pošto je zvanično trejdovan u Kliperse - srpski reprezentativac nije imao nikakve garancije da će ostati u klubu, što se ispostavilo kao tačnim. Klipersi su odlučili da rasterete budžet i Petruševa pošalju u srce Kalifornije, u franšizu koju su slavnom učinili Vlade Divac i Peđa Stojaković početkom trećeg milenijuma.

Izabrane vesti

Petruševu će Kingsi biti možda još samo jedna usputna stanica na putu ka franšizi koja je spremna da mu ponudi ulogu i minute. Naime, poznati NBA insajder Adrijan Vojnarovski, koji je inače i lansirao vest o trejdu srpskog reprezentativca, kaže da će se on naći na skeneru Kingsa pre nego što konačno odluče da li će ga zadržati ili ne. Ne navodi se kakve šanse Petrušev ima da ostane u franšizi sa Zapadne obale, ali jasno je da će njegovi kvaliteti biti analizirani pre nego što se definitivno donese odluka.

Podsetimo, Petrušev je u utorak u ranim jutarnjim časovima po srednjoevropskom vremenu trejdovan iz Filadelfije u Kliperse zajedno sa Džejmsom Hardenom, ali su ubrzo počele da isplivavaju informacije da nema sigurnu budućnost tamo.

Nekadašnji košarkaš Mege i Crvene zvezde odigrao je samo tri minuta za Seventisikserse od početka sezone, a u franšizu iz Pensilvanije stigao je sredinom jula kada je potpisao delimično garantovan ugovor od 1.120.000 dolara za ovu sezonu. Za narednu je negarantovan na 1.891.000 dolara.

U košarkaškoj javnosti se posle trejda u Kliperse spekulisalo da bi Petrušev mogao da se vrati u Evropu, tačnije u Crvenu zvezdu iz koje je letos i otišao u NBA posle solidne godine. O tome, pa i sledećim koracima srebrnog reprezentativca znaće se više dok Kingsi budu odlučili da li će ga zadržati ili ne.

Neće Petruševu biti lako da se izbori za minutažu ni u Kingsima, pošto je startni centar Domantas Sabonis, a u rotaciji su još Aleks Len i Džaval Mekgi, te Harison Barns i Saša Vezekov na visokom krilu.


tagovi

Filip PetruševNBA ligaSakramento Kings

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara