Jokić i Adams (©AFP)
Jokić i Adams (©AFP)

NBA svet pao na teme zbog nove Jokićeve revije briljantnih dodavanja - između nogu, preko glave, kroz odbranu...

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.12.22. | 06:41

Pobeda i opet tripl-dabl najboljeg na svetu, plus zanimljiva diskusija sa Šakilom O'Nilom

Taj je jeo šta je hteo... Kada bismo malo izmenili deo stiha čuvene pesme Duška Radovića i adaptirali je za potrebe najjače košarkaške lige sveta, pogotovo za Nikolu Jokića, verovatno bismo dobili nešto poput ovoga: "Taj je radio šta je hteo..."

Da ne idemo, dalje, jasno vam je da je najbolji na svetu ponovo imao prvoklasno veče iza sebe. Ne baš poenima, kao što je to učinio protiv Šarlota pre koju noć, već - asistencijama! Nikola Jokić je ponovo naterao NBA svet da padne na teme zbog nove revije briljantnih dodavanja vrednih izuzetnog divljenja. Denver je dobio veliki derbi Zapada i poravnao se sa Memfisom na vrhu Zapadne konferencije posle trijumfa rezultatom 105:91 (35:14, 20:26, 29:31, 21:20), a u punom fokusu je i na ovom susretu bio srpski as.

Izabrane vesti

Svaka čast Eronu Gordonu za 24 poena i kapa dole za Džaa Moranta zbog 35 poena i 10 asistencija, Jokićeva partija bila je svrsishodnija i celokupno delotvornija po konačni ishod meča! Proveo je 37 minuta na terenu i zabeležio simboličan tripl-dabl u kojem je dominirao broj “13“ – po 13 poena, skokova i asistencija! Ispalio je 12 lopti uz polovičan učinak i samo jednim pokušajem za tri. Bio je dobro čuvan od Memfisove odbrane u fazi realizacije, ali to ga nije sprečilo da briljira tamo gde je najjači – u razigravanju saigrača.

Šta god da ste poželeli, to je Nikola Jokić servirao publici u Koloradu! Videli smo verovatno novo omiljeno dodavanje mnogih ljubitelja košarke, kada je između svojih nogu protnuo loptu za dodavanje bez gledanja Brusu Braunu koji ga je ispoštovao i akciju završio lepim zakucavanjem.

Društvene mreže su eksplodirale zbog najnovije majstorije srpskog centra, jer ovako nešto se ne bi usudio svako da uradi. Pogotovo u utakmici protiv jednog od najvećih konkurenata za prvo mesto na tabeli nakrcanog Zapada.

Nije to jedino dodavanje zbog kojeg je zastao dah. Naime, imao je još dva fantastična poteza. Prvo je situaciju kada je bio udvojen rešio pametno dodavanjem preko glave za Erona Gordona, mada je sve podigao na noge novim dodavanjem bez gledanja kroz postavljenu odbranu Memfisa! Jednostavno, sve što je Jokić poželeo – prolazilo je bez problema!

Naravno, i ovo veče prošlo je u znaku onog dobro poznatog dodatka “prvi još od Vilta Čembrlejna”. Na sve ono što je već uradio u rangu čoveka koji je dominirao košarkom jednog doba, Jokić je postao i prvi igrač još od tog vremena koji je imao bar 50 poena, 40 skokova i 20 asitencija zbirno kroz dve vezane utakmice, pritom šutirajući bar 50 odsto iz igre.

Njegove bravure oduševile su ponovo Šakila O'Nila koji je još na poluvremenu "opevao" hvalospeve na račun Srbina, a onda su na kraju susreta imali i zanimljivu diskusiju na srpsko-ruskom...

Nikola Jokić - čovek koji dominira košarkom kao malo ko!

NBA LIGA - REZULTATI

Detroit - Juta 111:126

/Ajvi 30 – Markanen 38/

Majami – Čikago 103:113

/Adebajo 27 – Vučević 29/

Njujork – Golden Stejt 132:94

/Kvikli 22 – Pul 26/

Finiks – Vašington 110:113

/Šemet 31 – Kuzma 30/

Denver – Memfis 105:91

/Gordon 27 - Morant 35/



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsNBA ligaMemfis Grizlis

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara