NBA svet šokiran: Neka neko pod hitno pomogne Delonteu Vestu

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 11:15

Bivši as Bostona i Klivlenda prebijen nasred ulice. Ne izgleda dobro

Draftovao ga je Boston, igrao je uz Lebrona Džejmsa u Klivlendu, zaradio više od 16.000.000 dolara tokom karijere. Ali je i odrastao uz večite podsmehe i maltretiranje druge dece zbog svetle puti i riđe kose, razvio bipolarni poremećaj koji tokom NBA karijere nije lečio kako je morao... Delonte Vest nije tragična priča. Delonte Vest je čovek kome hitno treba pomoć.

NBA javnost jutros je ostala šokirana. Čovek koji je tokom osam sezona u najboljoj košarkaškoj ligi sveta u proseku ubacivao 9,7 poena po meču danas je na dnu. Ameriku su preplavili snimci. Nepoznati čovek ga brutalno tuče nasred ulice u rodnom Vašingtonu. Drugi snimak ga prikazuje sa lisicama na leđima, dok ga policijajci privode, a on viče kako je drugi čovek vadio pištolj na njega. Delonte ne liči na sebe. Ne liči na bivšeg sportistu. Izgleda kao čovek kome je potrebna psihijatrijska nega.

Izabrane vesti

Vest je, inače, najbolju sezonu imao 2006/2007 kada je u proseku davao 12,2 poena po meču. Imao je velike probleme sa manično-depresivnom psihozom, septembra 2009. uhapšen je zato što je kod sebe imao dva pištolja, beretu devet milimetara za pasom, magnum 357 revolver uz butinu, a u koferu za gitaru sačmaru Remington 870...

Tad se već znalo da nešto nije u redu sa Vestom, ali niko se nije njime ozbiljno bavio, klubovi su pokušavali samo da muku prebace na drugog. Poslednji klub u NBA ligi bio mu je Dalas 2012. godine koji ga je otpustio zbog lošeg ponašanja. On sam je u intervjuu za Vašington Post iz 2015. govorio kako je još u tinejdžerskom dobu razmišljao da sebi oduzme život.

Ako mu neko ne pomogne neće se taj život lepo završiti.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara