Tadeus Jang protiv Solomona Hila (© Reuters)
Tadeus Jang protiv Solomona Hila (© Reuters)

NBA večeras: Dvojka na San Antonio, Juta rešava u prvom

Vreme čitanja: 4min | pon. 12.04.21. | 16:23

I dva predloga za igrače

Nova sedmica novih devet NBA utakmica na njenom početku. Verovatno najzanimljivija je između Dalasa i Filadelfije, ali biće još dosta odličnih dvoboja u noći između ponedeljka i utorka.

Kao i obično, Mozzart sport vam je pripremio četiri predloga za klađenje.

Izabrane vesti

ORLANDO MEDŽIK - SAN ANTONIO SPARS (klađenje na meč, tip 2, kvota 1,50)

San Antonio je iznenađujuće dobro ušao u sezonu. Nije bilo mnogo onih koji su očekivali da će Sparsi u prvom delu čvrsto držati mesto među osam najboljih ekipa na Zapadu, međutim, to se dogodilo, a Greg Popović je do uspeha došao s relativnom mladom ekipom, pa se posle nekog vremena odrekao Lamarkusa Oldridža koji je završio u Bruklin Netsima.

San Antonio je u krizi, u poslednjih deset utakmica upisao je samo tri pobede, ispao je iz kruga osam najboljih ekipa u svojoj konferenciji. Trenutno je na devetom mestu, a u ovoj sezoni i ta pozicija donosi borbu za plej-of i to kroz plej-in turnir. Da bi se zadržao među top deset ekipa, San Antonio mora da počne da pobeđuje, jer je nekoliko ekipa zaintesovano za njihovu poziciju. A kud ćeš bolje ekipe za upisivanje pobede od Orlanda.

Medžik je pre kraja prelaznog roka „rasprodao“ ekipu iz koje su otišli Nikola Vučević i Eron Gordon pa su se na Floridi odlučili na stvaranje nove ekipe kojoj ove sezone pobede nisu uopšte važne. Uz sve to, u Orlandu imaju dosta problema s povredama pa nije ni čudno da trenutno imaju pet poraza zaredom. U takvoj situaciji San Antonio ovo jednostavno mora da pobedi. Ne kažemo da će da bude lako, ali ako Sparsi ne mogu da pobede ovakav Orlando, onda je pitanje je li zaslužuju mesto u plejofu.

JUTA DŽEZ - VAŠINGTON VIZARDS (hendikep poena u prvom poluvremenu (-7,5), tip 1, kvota 1,85)

Nije lako igrati ovu opkladu, jer se u NBA ligi zna svašta događati za vreme utakmice, ali smatramo da će Juta dati sve od sebe da šta pre reši pitanje pobednika. Džez svira gotovo savršeno, s učinkom 40-13 i dalje je najbolja ekipa u celoj NBA ligi dok je Vašington na skoru 19-33, još je daleko od statusa ekipe koja može da zapreti najboljima.

Juta je na domaćem parketu fenomenalna, ima 24 pobede i dva poraza, a kada se zna da je Vizardsima povređen Bredli Bil, onda je jasno kako je Džez u ovoj utakmici apsolutni favorit. Kvota na njihovu pobedu je premala, ali hendikep za prvo poluvreme se čini kao dobra opklada s dobrom kvotom.

TADEUS JANG (broj poena (11,5) tip manje, kvota 1,85)

Tadeus Jang ima baš dobru sezonu u Čikago Bulsima. Ovaj 32-godišnji veteran je na proseku od 12,2 poena, 6,5 skokova i 4,3 asistencije po utakmici uz 58,2% šuta, a trener Bulsa Bili Donovan ga koristi kao pravi lepak koji povezuje mlade igrače sa starijima.

Otkako je u Čikago došao Nikola Vučević, Jang je postao stalni član prve petorke kako bi doneo što bolju igru u odbrani, a to Tadeus sve vreme radi.

U poslednje vreme mu je, ipak, opao napadački učinak. Nijednom u minule tri utakmice nije prebacio večerašnju marginu, a protiv Atlante je pre tri dana ubacio samo četiri poena. Razlog je jednostavan: Bulsi u svojim redovima sada imaju dva sjajna napadača, Zeka Lavina i Nikolu Vučevića, a kako Jang sada gotovo sve minute igra zajedno s njima, logično je da i nema mnogo poena. Jang ne uzima dosta šuteva po utakmici, u poslednjih pet najveći broj šuteva mu je bio 11, a s obzirom da nema ni puno slobodnih bacanja, onda računamo da večerašnju marginu neće prebaciti čak i da bude na dobrim procentima šuta. Uz sve, Bulsi igraju protiv Memfisa, solidne odbrambene ekipe, a ne bi trebalo zaboraviti da je Čikago sinoć doživeo neočekivan poraz od Minesote.

AR DŽEJ BERET (broj poena (18,5), tip više, kvota 1,85)

Ar Džej Beret je prošle godine izabran kao treći pik na NBA draftu i imao je dobru sezonu, a ove godine su mu brojke još skočile. U dosta dobrim Njujork Niksima je na proseku od 17,6 poena, 5,8 skokova i 3 asistencije po utakmici uz 45,4% šuta te 38,6% za tri.

Beret je u poslednje vreme u odličnoj formi. U poslednjih pet utakmica je na proseku od 20,8 poena, a posebno je zanimljivo da je značajno podigao procenat za tri. U tih pet utakmica je pogodio 16 trica iz 23 pokušaja šta je neverovatnih 69,6% preciznosti. Beret je postao jedan od najvažnijih igrača Niksa koji imaju zanimljivu utakmicu protiv Los Anđeles Lejkersa. Aktualni prvaci i dalje igraju bez Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, a i bez njih su uspeli da pobede Bruklin Netse.

Njujork je ove godine tvrd orah i biće ovo teška utakmica za Lejkerse, posebno ako Beret i dalje bude u ovoj odličnoj formi. Verumo da hoće, zato smo ga i stavili na tiket.



tagovi

Tadeus JangJutaJuta DžezSan AntonioSan Antonio SparsOrlandoOrlando MedžikVašingtonVašington Vizards

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara