Nikola Jokić, Reuters
Nikola Jokić, Reuters

NBA VEČERAS: Jokić u plus

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.08.20. | 16:32

Šta staviti na tiket…

Sve ono što se dogodilo sinoć na NBA terenima je razlog zbog kojeg volimo košarku - dve utakmice su otišle u produžetak, a još najmanje dve su bile jako uzbudljive.

Veliki posao napravio je Portland koji je pobedio Memfis u borbi za plej-of u Zapadnoj konferenciji, a način na koji je Dalas izgubio utakmicu od Hjustona daje nam pitanje jesu li Luka Dončić i ekipa spremni za one najteže situacije? Naime, Dalas je jedna od najgorih ekipa u takozvanim 'clutch' mečevima, onim u kojima se sve odlučuje u poslednjih pet minuta. Ako Maveriksi žele u sledećim godinama da napadnu titulu, na tome će definitivno morati da rade, ali takve stvari dolaze s iskustvom. Koliko god je Dončić odličan igrač, toliko on i dalje ima samo 21 godinu.

Izabrane vesti

Šta se tiče današnjeg programa na rasporedu je pet utakmica. Ona prva se igra već u 19 sati po našem vremenu, a u njoj će Nikola Jokić i Denver tražiti pobedu protiv Majamija. U 21:30 je na rasporedu utakmica između Oklahome i Jute, a u ponoć počinje meč između Klipersa i Nju Orleansa. Sat vremena kasnije je na rasporedu dvoboj Indijana - Filadelfija, a u 02:30 počinje utakmica Toronto - Lejkersi. Mi vam, kao i inače, donosimo četiri predloga za klađenje. Juče nas je 'zeznuo' samo Portland koji jeste pobedio, kao što smo prognozirali, ali tek posle produžetka.

LOS ANĐELES KLIPERS - NJU ORLEANS PELIKANS (klađenje na meč, tip 1, kvota 1,50)

Iako je Klipersima važan samo plej-of, ne bi im bilo drago da posle Lajkersa izgube još jednu utakmicu. Činjenica je da Dok Rivers ima problema sa sastavljanjem ekipe jer još uvek nema Lu Vilijamsa i Monrezla Harela, ali Klipersi imaju mnogo dobrih igrača da ih ne bi smatrali favoritom u ovoj utakmici. Pelikansi su izgubili važnu utakmicu protiv Jute, Zajon Vilijamson nije spreman za celu utakmicu, a bez obzira što će večeras ući angažovano u meč, ipak mislimo da je kvalitet znatno veći na strani Klipersa.

ENTONI DEJVIS (broj koševa (24,5), tip više, kvota 1,85)

Dejvis igra celu sezonu odlično, a protiv Klipersa je pre dva dana samo nastavio u tom stilu. Postigao je 34 poena, ali je dosta upečatljivije bilo videti kako je do tog učinka došao - potpuno je dominirao terenom, a igrači Klipersa jednostavno nisu mogli da ga zaustave. Večeras Lejkersi igraju protiv Toronta, a iako im je slavlje protiv Klipersa gotovo osiguralo prvu poziciju pre plej-of, sigurno će i noćas igrati potpuno angažovano jer je uvek lepo pobediti aktualnog prvaka. Dejvis će im biti glavno oružje, a iako Reptorsi imaju Marka Gasola i Serža Ibaku, koji mogu odigrati obranu na njemu, činjenica da Dejvis u Lejkersima igra na 'četvorci' dosta pomaže njegovoj igri i onemogućava protivnicima da ga lako zatvore. U prvoj ovosezonskoj utakmici ova dva protivnika Dejvis je Torontu dao 27 poena.

VIKTOR OLADIPO (broj koševa (19,5), tip manje, kvota 1,85)

Oladipo je bio upitan za nastavak sezone u Orlandu, ali je nakon nekoliko dana treninga shvatio da je zdrav i spreman, pa je odlučio da igra. A ono što smo videli u pripremnim utakmicama od njega daje nam za pravo da očekujemo da Oladipo izgleda kao onaj stari, najbolji igrač Indijane. Pejsersi su ostali bez povređenog Sabonisa, pritisak na Oladipu je automatski još veći, a bez obzira što on nije izgledao loše na treninzima i pripremama, danas će intenzitet biti dosta veći, a protivnik je Filadelfija koja će se sigurno jako koncentrisati na njega. Opcija 'manje' nam se čini jako dobrom.

NIKOLA JOKIĆ (broj koševa (20,5), tip više, kvota 1,85)

I za kraj - Jokara. Ne možemo današnji tiket završiti bez njega. Srpski košarkaš izgleda sjajno što se tiče fizičke spreme, a u igri je jasno da mu nema ravnog. Jokić je u pripremnim utakmicama glumio plejmejkera, a i to je izgledalo dobro pa je pokazao da je stvarno u odličnoj formi. Denver danas igra prvu utakmicu, a iako Majami u svojim redovima ima dobrog obrambenog igrača Bema Adebaja, opcija 'više' se jednostavno mora odigrati.


tagovi

Nikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara