Ivica Zubac i Kavaj Lenard (©AFP)
Ivica Zubac i Kavaj Lenard (©AFP)

NBA večeras: Miriše na katastrofu Detroita, kao i sjajnu šutersku partiju Lenarda kad nema Džordža

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.01.23. | 16:47

U plus bi trebalo da uđe i Skoti Barns...

Došli smo do polovine NBA sezone. Neke ekipe odigrale su tačno 41 utakmicu, veći deo njih će to da napravi večeras ili sutra, a iako se dosta toga posložilo, ipak je cela liga jako neizvesna. Zbog toga ima dosta zanimljivih parova za vaše tikete, a mi vam, uobičejano, donosimo neke od njih.

JUTA DŽEZ - KLIVLEND KAVALIRS (tip 2, kvota 1,65)

Izabrane vesti

Juta Džez je sve iznenadila u prvom delu sezone i umesto da bude ekipa koja je prikovana na dno Zapadne konferencije, postala je jedna od onih koja je dugo bila u samom vrhu Zapada. Lauri Markanen i društvo pokazali su da nisu za otpisivanje, ali stvari ipak dolaze na svoje mesto. Juta je, kako se kaže, u slobodnom padu, pa je trenutno na 11. mestu Zapada, prvom koje ne vodi ni u plej-in turnir, a od poslednjih 10 utakmica pobedila je u samo tri. S druge strane, u Solt Lejk Siti večeras dolazi Klivlend predvođen dojučerašnjim miljenikom navijača Džeza, Donovanom Mičelom. On će sigurno želeti da pokaže navijačima Jute sve šta može da napravi, a i bez njegovog ekstra motiva Klivlend je bolja ekipa koja se zasluženo bori za vrh Istoka. Dodatni razlog za klađenje na dvojku je činjenica da Kavalirsi nemaju problema s povredama, dok će Džez igrati bez dva važna igrača - Kelija Olinika i Kolina Sekstona.

FILADELFIJA SEVENTISIKSERS - DETROIT PISTONS (hendikep pobeda (11,5), tip 1, kvota 1,85)

Retko kada se kladimo na hendikep u NBA ligi jer je stvarno teško prognozirati neke ubedljive pobede s obzirom na to da treneri tamošnjih klubova u situacijama u kojima njihova ekipa ima veliku prednost redovno odmaraju najbolje igrače, odnosno postavljaju ih na klupu. No, u ovoj situaciji smatramo da će Fildalefija večeras da ima lagan zadatak, čak i ako ne bude igrao Džeol Embid koji ima lakših problema s povredom. Naime, osim što su Pistonsi najgora ekipa Istočne konferencije s učinkom 11-32, oni u današnju utakmicu ulaze s dosta povreda. Najbolji igrač Kejd Kaningem je već odavno izgubljen za celu sezonu, a večeras neće igrati ni Bojan Bogdanović, njihov najbolji strelac. Povređena su još tri člana centarske rotacije - Džejlen Daren, Ajteja Lajvers i Marvin Begli i sve to zajedno izgleda kao da bi Detroit noćas mogao da doživi pravu katastrofu.

SKOTI BARNS (broj poena na meču (15,5), tip više, kvota 1,85)

Toronto nikako ne izgleda dobro ove sezone. Prošle je završio na odličnom, petom mestu Istočne konferencije, a ove je trenutno tek na 11. poziciji s učinkom 17-23, što definitivno ne zadovoljava ambicije kluba. Dok se američki mediji bave time hoće li Reptorsi krenuti u neke zamene igrača, oni pokušavaju da dođu do boljih rezultata, a prva prilika im je večeras protiv isto tako loše, zapravo i gore, ekipe Šarlota. To je prava prilika da Kanađani upišu pobedu, ali i da im se razigraju pojedini igrači, a tu pre svih mislimo na Skotija Barnsa koji nas je sve oduševio lani u svojoj ruki sezoni, ali koji u drugoj nije napravio očekivani napredak. No, daleko od toga da treba dići ruke od Barnsa, naprotiv, on je igrač koji bi mogao da nosi Toronto godinama, a lepo je videti da je podigao svoje brojke u poslednje vreme. U četiri meča u ovoj godini on je na proseku od 17,8 poena te je u tri utakmice prebacio večerašnju marginu. Očekujemo da to uradi i protiv Hornetsa.

KAVAJ LENARD (broj poena na meču (25,5), tip više, kvota 1,85)

Nije baš zahvalno stavljati Lenarda na tikete s obzirom na to da niko ne zna kada će da propusti utakmicu zbog povrede ili odmaranja, ali za današnji dvoboj između Klipersa i Dalasa ekipa iz Los Anđelesa jednostavno nema drugu opciju nego da Lenard odigra fantastičnu utakmicu, ako žele da dođu do pobede. Naime, povređen je Pol Džorž što automatski znači da je Kavaj ubedljivo najbolje napadačko oružje tima. U poslednjoj utakmici je Atlanti ubacio 29 poena, a kako su Klipersi u negativnom nizu od šest poraza zaredom, onda Lenard mora da napravi sve kako bi se njegova ekipa vratila pobedama.

PIŠE: Emir FULURIJA


tagovi

NBA ligaSkoti BarnsKavaj Lenard

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara