NBA VEČERAS: Mora se nekad i protiv Luke Dončića

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.11.19. | 15:19

A igramo i kontra Nikole Jokića...

Danas su u NBA ligi na rasporedu samo dve utakmice, ali i među slabom ponudom se nađe poneki zanimljivi par za klađenje.

LUKA DONČIĆ
/broj poena (29,5), tip manje, kvota 1,95/

02.30: (2,30) Dalas (hen 2,5) LA Klipers (1,75)

Izabrane vesti

Jasno nam je da je, s obzirom na njegove igre i popularnost koju ima širom sveta, posebno u Srbiji, nepopularno savetovati da se igra na manje poena Dončića, ali večeras je jedna od onih retkih utakmica u sezoni kada se to isplati uraditi. U Dalas dolaze Klipersi koji u svojim redovima imaju nekoliko igrača koji mogu da odigraju ozbiljnu obranu na Luki – od Morisa Harklesa i Patrika Beverlija do Pola Džordža i Kavaja Leonarda. S obzirom na to da ekipa iz Los Anđelesa želi da osvoji titulu, u ovakvim utakmicama sigurno da žele da pokazažu da mogu da igraju protiv svakoga. Možda je opklada na pobedu Klipersa nešto bolja opcija od ove, ali mora se jednom odigrati i protiv Dončića...

LU VILIJAMS
/broj poena (19,5), tip više, kvota 1,75/

02.30: (2,30) Dalas (hen 2,5) LA Klipers (1,75)

Ono što rade Lu Vilijams i Montrezl Herel s klupe Klipersa je prava umetnost. Toliko ih je lepo gledati kako kažnjavaju druge postave protivničkih ekipa, a zatim i one prve, da je lako objasniti zašto su Lenard i Džordž želeli da dođu u Kliperse. Kada imaš ovaku ekipu s klupe, onda je i starterima lakše. Vilijams je godinama prava napast s klupe, ove sezone je na proseku od 22,5 poena, a da je u dobroj formi pokazuje da je u poslednjih šest utakmica četiri puta ubacio najmanje 25 poena. Večeras će sigurno imati dosta prostora protiv klupe Maveriksa koji na njoj nemaju nekog iznadprosečnog obrambenog čuvara na bekovskim pozicijama.

POL MILSAP
/broj poena (14,5), tip više, 1,85/

03.00: (1,27) Denver (hen -9,5) Vašington (4,30)

Vašington je jedna od ekipa protiv kojih se uvek isplat odigrati nekoliko igrača na više poena. Mi smo se danas odlučili na Denverovog Milsapa. Razloga je nekoliko – fizički Voriorsi nemaju dovoljno jaku “četvorku“ da bi se porvao s Milsapom, a on je u formi – u poslednjih osam utakmica samo je jednom dao manje od 14 poena.

TOMAS BRAJANT
/broj poena (13,5), tip više, kvota 1,85/

03.00: (1,27) Denver (hen -9,5) Vašington (4,30)

Kako se uvek isplati igrati na više poena protiv Vašingtona, tako nije loše odigrati ni više na protivnika Nikole Jokića. Jasno je da srpski centar nije elitni obrambeni igrač, kao što je to u fazi napada, pa se protiv njega može igrati. To bi Brajant mogao da iskoristi, jer je dosta efikasan svaki put kad igra 25 i više minuta. U tim utakmicama svaki put je postigao najmanje 14 poena pa je samo pitanje hoće li izbeći pravljenje velikog broja ličnih grešaka i ostati na parketu dovoljno dugo da ostvari ove brojke.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara