Stef Kari, Ebtoni Vigins, Džordan Pul i Klej Tompson (AFP)
Stef Kari, Ebtoni Vigins, Džordan Pul i Klej Tompson (AFP)

NBA večeras: Pelikansi imaju imperativ pobede, rapsodija u San Francisku

Vreme čitanja: 4min | uto. 04.04.23. | 21:25

Bliži se kraj ligaškog dela sezone, dele se poslednje karte za plej-of

Još je samo šest dana ostalo do kraja regularne NBA sezone, a još uvek postoji veliki broj nerešenih pitanja oko pozicije na tablici, ulaska u plej-of i plej-in turnir. Sigurni smo da će se deo toga rešavati poslednjeg dana, u nedelju, kada će da se igra 15 mečeva, odnosno sve ekipe će tog dana biti na parketu, ali i do tada nas čeka puno uzbuđenja.

Priča koja verovatno pobuđuje najviše interesovanja je Dalas Maveriks, odnosno pitanje hoće li Luka Dončić u nedelju odigrati svoju zadnju utakmicu u sezoni? Trenutno stvari izgledaju tako jer je Dalas na jedanaestom mestu na Zapadu, ima pobedu manje te lošiji međusobni skor s Oklahomom pa do kraja sezone mora pobediti u dva meča više od Tandera. Biće to veoma teško, a iako Dončić i društvo večeras ne igraju, svejedno će pomno da prate ono šta se događa u NBA ligi, posebno u San Francisku gde Golden Stejt dočekuje Oklahomu. Taj meč bi mogao da dosta toga odluči, s njega smo našli jednu opkladu za vaš tiket, a imamo i još tri para za vaše današnje klađenje.

Izabrane vesti

Pre nekoliko dana smo pisali da u ovim zadnjim danima sezone na tikete treba stavljati parove u kojima jednoj ekipi nešto treba, a drugoj ne treba. Takvih mečeva večeras ima dosta, ali kvote na pobede favorita su premale, osim u ovom slučaju. To može i da se razume jer je Sakramento teoretski još uvek u borbi za drugo mesto na Zapadu jer imaju dve pobede manje od drugog Memfisa. No, Kingsi su sigurno zadovoljni šta su se napokon plasirali u plej-of pa će da prežive i s trećim mestom dok je Nju Orleansu ovo meč koji može itekako da im promeni kraj sezone. Oni su, naime, trenutno na osmom mestu koje vodi u plej-in turnir, ali imaju samo jednu pobedu manje od petih Klipersa. Direktan ulazak u plej-of bi bila velika stvar za mladu ekipu Pelikansa, a s obzirom na to da su u dobroj formi jer su od zadnjih 10 mečeva pobedili u sedam, te je njima večerašnji meč važniji nego Grizlisima, onda gađamo 'keca' u ovoj situaciji.

ČIKAGO BULS - ATLANTA HOKS (zbir poena na meču (234,5), tip manje, kvota 1,85)

Uh, ovo je verovatno najvažniji meč večerašnjeg programa. Čikago je u dobroj formi zadnjih nekoliko sedmica pa su napokon osigurali nastup u plej-in turniru, ali sada žele malo više od desetog mesta na kojem se trenutno nalaze. Bilo bi sjajno za njih, recimo, da dođu do osmog mesta na Istoku koje donosi veću mogućnost za prolazak u plej-of, a to osmo mesto drži upravo Atlanta. I ne samo to nego Hoksi imaju samo jednu pobedu više od Čikaga, a ako bi Bulsi večeras pobedili onda bi oni imali bolji učinak u međusobnim duelima (3-1) ako bi obe ekipe na kraju završile s istim omerom pobeda i poraza. To znači da bi večeras mogli da gledamo tvrd meč, a kad je već tako, onda savetujemo da odigrate na 'manje' poena. To je definitivno dobra opklada kada se pogledaju rezultati prve tri međusobne utakmice ovih rivala. Prva je otišla u produžetak, ali je u regularnih 48 minuta palo samo 220 poena, u drugoj ih je bilo 218, a u trećoj 211. Manje od večerašnje margine, dosta manje.

GOLDEN STEJT VORIORS - OKLAHOMA SITI TANDER (zbir poena na meču (243,5), tip više, kvota 1,85)

I ovaj meč je dosta važan. Pisali smo gore o borbi Oklahome da sačuva deseto mesto, odnosno plej-in turnir, a Tander može do kraja sezone da skoči i na koje mesto više. Golden Stejt je, s druge strane, sada šesti i u plej-ofu, ali može i on da padne u plej-in turnir jer ima samo jednu pobedu više od Lejkersa i Pelikansa. Ulog je dosta velik i utakmica bi mogla da bude zanimljiva i to su neki argumenti koje smo imali i za meč između Čikaga i Atlante. No, bez obzira na važan ulog kojeg ova utakmica donosi i dosta veliku marginu za broj poena, ovde ipak moramo da poštujemo činjenicu da su obe ekipe izrazito napadačke, pa idemo na opkladu na 'više' poena. Uostalom, pogledajte koliko je poena bilo u prethodnim mečevima ovih ekipa - 248, 255 i 265. Jednostavno, ovde čekamo košarkašku rapsodiju.

ALPEREN ŠENGUN (broj poena na meču (14,5), tip više, kvota 1,85)

I za kraj jedan igrač. Alperen Šengun iza sebe ima dobru sezonu u kojoj je trenutno na proseku od 14,8 poena, 8,8 skokova i 3,8 asistencija. Bez obzira na druge mlade igrače u Hjustonu turski centar se čini kao najsigurnija opcija da će se razviti u nekoga tko može dugoročno da nosi taj tim. Kad je već tako, onda ćemo ispratiti Šenguna i u večerašnjem meču protiv Denvera. Osim šta igra dobro, postoji mogućnost da za Nagetse neće igrati Nikola Jokić što će Šengunu da olakša posao jer neće morati da bude toliko koncentrisan u odbrani.


Piše: Emir FULURIJA


tagovi

predlozi za kladjenjeNBA ligaGolden Stejt VoriorsNju Orleans PelikansČikago BulsAlperen Šengun

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara