Batler i Vilijams (Foto: AFP)
Batler i Vilijams (Foto: AFP)

Ne diraj lava dok spava: Vilijams probudio zver u Batleru, Majami stigao do novog brejka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.05.23. | 05:10

Seltiksi ispustili dvocifrenu prednost u poslednjoj četvrtini

Rešeni su košarkaši Majamija da se revanširaju Bostonu za bolan poraz u prošlogodišnjem konferencijskom finalu. I da mu naplate sa kamatom! Smeši se metla Seltiksima pošto je Hit napravio još jedan brejk u TD Gardenu i poveo sa 2-0 u finalu Istočne koferencije – 111:105.

Bio je Boston na dobrom putu da izjednači rezultat, uspeo je da izbegne pad u igri kakav mu se dogodio u trećoj četvrtini prve utakmice (Majami ubacio 46 poena), ali mu se ovog puta ponovio u poslednjih 12 minuta. Detalj koji je prelomio utakmicu dogodio se sredinom četvrtog kvartala kada je Grent Vilijams nešto dobacio Džimiju Batleru, očigledno ga isprovocirao i probudio uspavanu zver u njemu. Imao je Boston u tom trenutku devet poena prednosti, ali mu spasa više nije bilo...

Izabrane vesti

Majami je drugu utakmicu otvorio još bolje od one odigrane pre dve noći. Poveo je već u drugom minutu i prednost držao sve do finiša prve četvrtine. Međutim, već tada su košarkaši Bostona bili u naletu, napravili su seriju 21:2 koja se prenela i u drugu deonicu početkom koje je domaći tim imao dvocifrenu prednost.

Ipak, na pauzu je otišao sa zaostatkom, jer praktično tokom čitavog drugog meča i jedni i drugi igrali su sa dosta oscilacija, pa je Majami na Bostonu seriju iz prvog kvartala odgovorio u drugom napravivši jednu gotovo identičnu (19:2) ponajviše zahvaljujući Kejlebu Martinu koji je u intervalu od svega tri minuta ubacio 13 poena!

Start drugog poluvremena doneo je novi pad u igri gostiju (12:2 serija Bostona), što je Džejson Tejtum najbolje umeo da iskoristi (vezao deset poena) i Seltiksima vrati kontrolu nad utakmicom.

Delovalo je tokom treće četvrtine da ekipa Džoa Mazule drži stvari u svojim rukama, posebno kada se početkom četvrtog perioda vratila na maksimalnih plus 12 (89:77). Međutim, situacija se okrenula u korist Hita na sredini poslednje četvrtine, posle pomenutog duela Vilijamsa i Batlera.

Vilijams mu je prvo posle trojke koju je pogodio nešto dobacio, a onda mu se na drugom kraju terena, pošto je Batler preko njega pogodio težak šut uz faul, uneo u lice i probudio bes u 33-godišnjem Džimiju, koji je do tog trenutka bio poprilično "miran" za svoje plej-of standarde.

Uključujući i ta tri Batlerova poena (pogodio i dodatno slobodno bacanje), košarkaši Majamija su u poslednjih šest i po minuta ubacili 24 poena, a sam Batler devet, koliko i čitav Seltik u istom intervalu! Raspala se igra Bostona u tim trenucima, ništa im nije polazilo za rukom. Tejtum nije ubacio nijedan poen iz igre u poslednjoj četvrtini (baš kao ni u prvoj utakmici), Braun takođe... Potez saigrača sasekao je domaću ekipu u korenu.

Nosio se do spornog trenutka Vilijams dobro sa Batlerom, ali do kraja nije mogao da mu parira. Rešavao je lider Majamija sa lakoćom situacije jedan na jedan sa Grentom, a posle jednog napada u kojem je pogodio upravo preko njega odmahnuo je glavom kao da je hteo da mu poruči - nije ti ovo trebalo...

"Videćemo se u Majamiju Džimi", rekao je novinar košarkašu Hita posle utakmice.

"Ooo, da!", odgovorio je Batler sa osmehom na licu, a onda, dok je napuštao parket, dodao:

"Nema šanse da je pomislio da je to odgovor", aluidrao je Batler na pokušaj Vilijamsa da ga isprovocira.

Batler je meč završio sa 27 poena, osam skokova i šest asistencija. Pratio ga je Martin sa 25 poena, Bem Adebajo je ubacio 22 uz 17 uhvaćenih lopti i devet asistencija, a dvocifreni broj poena u pobedničkoj ekipi postigli su još Robinson (15) i Štrus (11).

U Bostonu je prednjačio Tejtum sa 34 poena, 13 skokova i osam asistencija, dok je Džejlen Braun dodao 16. Dvocifreni su još bili Brogdon i Vilijjams sa po 13, odnosno Vajt sa 11.

FINALE ISTOČNE KONFERENCIJE, DRUGI MEČ

Subota

Boston - Majami 105:111 /0-2 u seriji/

/Tejtum 34 - Batler 27/



tagovi

NBA plej-ofMajami HitBoston SeltiksDžimi Batler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara