Ne greši Virtus dva puta u nizu: Teove magične asistencije i dabl-dabl, Brindizi umalo dobio stotku

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.12.19. | 22:38

Tim iz Bolonje ostaje na samo jednom porazu

Košarkaška rapsodija i utakmica za svačije oko viđena je večeras u čuvenoj Paladoci. Virtus iz Bolonje plesao je po terenu, ali se i Brindizi potrudio da sve ulepša brzom i atraktivnom igrom. Ipak, sa dosta slavnijim i kvalitetnijim rivalom mogao je da se nosi samo jednu četvrtinu, ostatak je bio samo odrađivanje posla tima Aleksandra Đorđevića – 99:87.

Ključnu prednost gosti su stekli tokom druge deonice kada su otišli na dvocifrenu razliku, koju do samog kraja susreta gotovo da nijednom nisu ni ispustili. Rasla je ta prednost sve do maksimalnih 20 poena, ali je Brindizi ipak uspeo da je svede na nešto razumniju marginu.

Izabrane vesti

Srpski košarkaši su odigrali sasvim solidno. Tako je Miloš Teodosić završio meč sa dabl-dabl učinkom (10 poena, 10 asistencija), dok je Stefan Marković danas imao pet poena uz šest uhvaćenih lopti, a saigrače je uposlio sedam puta. Najefikasniji kod pobednika bio je David Kurnu sa 15 poena, a pratili su ga Kajl Vims i Frenk Gejns sa po 14 poena. U Brindiziju odlične partije su imali Adrijan Bejnks sa 22 poena, potom Darijus Tompson koji je ubacio 19 poena, te Tajler Stoun koji je završio sa 18 poena na svom kontu.

Prva četvrtina počela je neočekivano loše po domaće, pošto je Brindizi uspeo da ode na šest poena prednosti. Ipak, sve se preokrenulo već do kraja ovog perioda, pošto je sastav Aleksandra Đorđevića došao do serije 8:0, kojom je preuzeo prednost, a kao što smo već i pomenuli, nije je ispuštao do samog kraja.

Pali su košarkaši gostujuće ekipe u drugom kvartalu, Virtus je to malo po malo koristio i postepeno uspeo da izgradi dvocifrenu prednost. Jasno je bilo i Brindiziju da taj ritam neće moći da isprati, pošto je tim iz Bolonje u ovom periodu postigao čak 32 poena. A ko zna šta bi tek bilo da gosti nisu bili solidni u napadu…

Furiozno su domaći otvorili i treći kvartal, otišli na 20 poena razlike, ali su onda ipak malo spustili papučicu sa gasa, pa je Brindizi pred sam kraj uspeo da se primakne i na devet poena razlike. Međutim, to je bilo sve, pošto je nakon toga usledila nova serija Virtusa koja im je omogućila da potpuno mirno odigraju poslednju deonicu i upišu novu pobedu u domaćem šampionatu.

LEGA A - 13. KOLO

Subota
Trento - Virtus Roma 82:88
Virtus Bolonja - Brindizi 99:87

Nedelja
12.00: Dinamo Sasari - Fortitudo Bolonja
17.00: Venecija - Olimpija Milano
17.30: Ređijana - Trst
18.00: Vareze - Pezaro
18.30: Kantu - Trevizo
20.45: Pistoja - Kremona

Foto: Shutterstock

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara