Foto: ©Shutterstock
Foto: ©Shutterstock

Ne izgleda dobro: Košarkaši Huventuda i Saragose pozitivni na COVID-19

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.05.20. | 17:16

Do kraja meseca treba da bude doneta odluka o nastavku ACB lige

Početkom ovog meseca, špansko košarkaško prvenstvo objavilo je da će ukupno 12 timova nastaviti nadmetanje na završnom turniru koji će biti odigran u jednom gradu, a da ispadanja neće biti. Timovi su polako počeli da se vraćaju treninzima sa poštovanjem svih neophodnih zdravstvenih protokola.

Međutim, već na samom početku su evidentni ogromni problemi. Svi košarkaši su pre treninga morali da prođu testiranje na prisustvo virusa COVID-19, a rezultati pokazuju da su se već pojavili slučajevi u ekipama, kako prenosi španski Ensestando. Ističe se da je reč o igračima Huventuda i Saragose, te da su neki već razvili antitela na opaki virus, dok ga neki trenutno imaju. Nije pomenuto o kome je konkretno reč.

Izabrane vesti

Da stvar bude još gora, nisu ni objavljeni svi rezultati testiranja, tako da je vrlo moguće da će biti potvrđeno još pozitivnih slučajeva u ekipama, što može dodatno da iskomplikuje stvari kada je reč o nastavku sezone. Konačna odluka biće doneta do kraja maja meseca.

Podsetimo da se već deset gradova prijavilo za organizaciju završnog nadmetanja, a svi oni moraće da dokažu poštovanje svih neophodnih zdravstvenih protokola i logistike, kako bi sve prošlo bez ikakvih problema. Nakon grupne faze takmičenja uslediće plej-of format kroz četvrtinalne, polufinalne i finalni susret posle kojeg ćemo dobiti konačnog prvaka.


tagovi

ACB ligaHuventudKK Saragosa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara