Tajron Lu (©AFP)
Tajron Lu (©AFP)

Ne odlazi u Lejkerse, već postaje jedan od najplaćenijih u NBA ligi

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 18:51

U jeku priča o odlasku u gradskog rivala, Tajron Lu odlučio da potpiše novi ugovor sa Klipersima i inkasira 70.000.000 dolara

Nakon razočaravajuće eliminacije u prvoj rundi plej-ofa, odlučili su Los Anđeles Lejkersi da se raziđu sa glavnim trenerom Darvinom Hemom i tako otvore potragu za trećim trenerom od 2019. godine. Vraćajući se na tu 2019, prvobitni favorit za dobijanje posla bio je Tajron Lu, koji je osvojio šampionski prsten zajedno sa Lebronom Džejmsom kao trener Klivlend Kavalirsa 2016. i doprineo čuvenom preokretu protiv Golden Stejta od 1:3 do 4:3. Lejkersi i Lu nisu uspeli da tada sklope dogovor, pošto je godinu dana kasnije preuzeo posao glavnog trenera gradskog rivala Klipersa.

Pošto su Jezerdžije ponovo krenule u traganje za novim šefom stručnog štava, Luovo ime prirodno se pojavilo kao jedno od najpoželjnijih u ljubičasto-žutom delu Los Anđelesa. Međutim, nakon završetka sezone Klipersa, Lu je rekao da je zadovoljan organizacijom čitave franšize i da se nada produženju ugovora. Sada stiže i potvrde eminentnih novinara ESPN-a Adrijana Vojnarovskog i Šamsa Čaranije da će Tajron Lu potpisati nov petogodišnji sporazum i postati "jedan od najplaćenijih trenera u NBA", pošto će do leta 2029. godine inkasirati 70.000.000 dolara (14.000.000 po sezoni). Primera radi, Stiv Ker prima 35.000.000 dolara po sezoni, a daleko su iza Greg Popović (16.000.000), Erik Spolstra (15.000.000), Monti Vilijams (13.000.000)...

Izabrane vesti

Vlasnik Klipersa Stiv Bolmer i predsednik košarkaških operacija Lorens Frank bili su željni da obezbede Luu novi ugovor, a pregovori sa njegovim agentom Endijem Milerom iz Klač Sporta finalizovani su poslednjih dana. Da je Lu postao dostupan, onda bi Lejkersi sigurno bili spremni da napadnu jer je on bar na papiru savršen kandidat za ustrojenost tima. Ne samo da ima vezu sa Lebronom Džejmsom, već je i trener koji je osvajao šampionat i sa sada već osmogodišnjim iskustvom prvog trenera.

Lejkersi su prirodno pomerili fokus negde drugde u potrazi za trenerima, intervjuišući niz drugih kandidata kao što su Džej Džej Redik, Džejms Borego, Sem Kasel i Dejvid Adelman. Pošto Lu više nije u mogućnosti, Lejkersi će sada morati da potraže glavnog trenera na drugom mestu, a Džej Džej Redik smatra se favoritom. Sa Boregom je zakazan sastanak za sredu i nakon toga bi moglo da se zna mnogo više.


tagovi

Los Anđeles LejkersLos Anđeles KlipersTajron Lu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara