Džoel Embid
Džoel Embid

Ne stišava se bes Francuza: Oduzmite Embidu pasoš, zabraniti mu ulazak u zemlju

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 16:59

Nekadašnji centar Fred Vajs bljuvao je vatru pričajući o Embidu

Odluka Džoela Embida da obuče dres Sjedinjenih Američkih Država za Olimpijske igre u Parizu je definitivno pogodilo Francuze koji su se nadali da bi Kamerunac mogao za njih da zaigra. Odavno je poznato da je Embid tražio državljanstvo Francuske, da bi na kraju odabrao Amere što se nikako nije svidelo nekadašnjem centru Francuza, a sada TV analizičaru, Frederiku Vajsu koji je pričao bez dlake na jeziku.

Izabrane vesti

"Smatram ovog dečaka odličnim igračem koliko i prljavim momkom. Mrzim ga zbog stvari koje je uradio. Mislim da on nema nikakvog poštovanja prema Francuskoj, kao ni prema svim ljudima koji traže francuski pasoš, a ne dobiju ga. I pod izgovorom da je veliki sportista, dobio je. Smatram da je to skandalozno, smatram da je sramotno. Ne zanimaju me njegovi izgovori, jer su to njegove reči, a njegove reči ne znače ništa.”

Bivši igrač koji je postao televizijski analitičar objasnio je bez dlake na jeziku, i odluku Francuske da pokuša da ga iskoristi u nacionalnom tim.

„Moramo staviti u kontekst jednu stvar: Džoel Embid je izvanredan košarkaš. On je prošle godine bio MVP NBA lige i zato je Francuska odlučila da mu da pasoš prošlog leta, jer bismo na sportskom nivou imali neverovatne dobitke. Za mene živimo u eri sportskog poslovanja i sada biramo reprezentaciju, otprilike kao što biramo naš klub. Ko mi daje bolju ponudu? Ko mi daje najbolju šansu da pobedim? Ja ću otići tamo. I nažalost, to je prihvaćeno skoro svuda”.

Kada je Vajsu ukazano da je Embid započeo proces 2021. godine, a on je, naravno, još tada znao da će SAD biti najveći favorit za pobedu na Olimpijskim igrama 2024, Vajs je imao odgovor.

Setite se samo šta se desilo 2021.“, rekao je Vajs govoreći o finalu u Tokiju između Francuske i SAD koje je završeno rezultatom 87:82,

Bili smo u finalu protiv SAD, a konačna margina je bila blizu. Francuska je uvek bila u gornjem ešalonu kandidata”.

Pa kako bi Vajs želeo da vidi da se cela situacija reši? Šalio se, ali su njegove reči bile oštre:

„Oduzeo bih mu francusko državljanstvo i zabranio bih mu ulazak u Francusku. Nećete igrati na Olimpijadi. Doći ćete na aerodrom sa timom SAD i reći ćemo: Nemate pravo da uđete na teritoriju, idite svojoj kući. Ti si Kamerunac, ti si Amerikanac, nisi Francuz, odlazi”.


tagovi

Džoel Embid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara