Džejms i Durent u Londonu 2012. (© Reuters)
Džejms i Durent u Londonu 2012. (© Reuters)

Ne verujte svemu što pročitate: Ne, Džejms još nije rekao ništa, ali Ameri maštaju o silovitom timu u Parizu

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.09.23. | 16:10

Kako bi mogao da izgleda tim SAD-a na Olimpijskim igrama 2024...

Svetsko prvenstvo ih ne zanima kao Olimpijske igre. Zato i ne čudi što su u Manilu poslali C tim i što će, ako se obistine predviđanja, narednog leta u Parizu biti jači za skoro sve najbolje što imaju u pokušaju da osvoje olimpijsko zlato.

Odmah da se razumemo: niko još nije potvrdio da će igrati na najznačajnijem planetarnom događaju 2024. Nemojte da vas zavaraju naslovi kako je rešeno, odlučeno, ekskluzivno ili ko zna šta još... Lebron Džejms iznad svih (još) nije potvrdio kako će se pojaviti na Igrama, iako šanse da se to desi u smiraj karijere asa Los Anđeles Lejkersa deluju velike.

Izabrane vesti

Problem društva u kome živimo je da je uticaj društvenih mreža toliki da se ono što sa njima pojavi uzima zdravo za gotovo. Tako je jedan portal još prošle sedmice formirao kolaž na kome se nalaze portreti i figure nekih od najvećih asova NBA lige i samo PRETPOSTAVKA da bi mogli da zaigraju u Parizu. Onda je nekoliko dana kasnije Lebron Džejms reagovao na tu fotografiju tako što je ostavio emotikon očiju i na osnovu toga ne može ni da se zaključi ni da li mu se dopada, što je logično, ili da li negoduje povodom ovog nagađanja.

Tek, na kolažu su njegova, kao i montaža fotografija Kevina Durenta, Stefona Karija, Džimija Batlera, Devina Bukera, Demijana Lilarda, Džejsona Tejtuma, Drejmonda Grina i Entonija Dejvisa.

Još jednom: niko od njih nijednim gestom nije nagovestio da bi mogao da se pojavi na Olimpijskim igrama. Čak ni posle „izvora“ koji razni NBA eksperti nude usled kraha Sjedinjenih Američkih Država na Mundobasketu. Pojedinci pominju i igrače kao što su Dearon Foks i Kajri Irving, što bi dovelo do toga da bi teško mesto među 12 odbaranih mogli da zasluže momci koji su igrali na tek okončanom Prvenstvu sveta. Ma koliko dobri bili Entoni Edvards, Tajris Halibarton ili Džeren Džekson. Uz podsećanje, niko ništa nije rekao.

Kad smo kod Lebrona, čija reakcija na Instagramu se i pretvorila u „vest“ vredi podsetiti da za reprezentaciju nije igrao od 2012. kad je na Olimpijskim igrama u Londonu bio jedan od predvodnika ekipe koja je osvojila zlatnu medalju, uz napomenu da je to bio i Kobi Brajant, kao i Karmelo Entoni Kevin Durent, Entoni Dejvis i Rasel Vestbruk.


tagovi

košarkaška reprezentacija SADMundobasketMundobasket 2023Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Lebron Džejms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara