Fakundo Kampaco (©Starsport)
Fakundo Kampaco (©Starsport)

Ne zna se gde će Fakundo Kampaco nastaviti karijeru, ali se zna gde bi trebalo da provede leto

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 10:58

Košarkaš Crvene zvezde na spisku Argentine pred početak priprema uoči pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre

Kupio je Fakundo Kampaco navijače Crvene zvezde za kratko vreme, te nema dileme da bi svi do jednog voleli da ga vide u klubu i naredne sezone. Pisalo se o dogovoru sa madridskim Realom, sa Malog Kalemegdana su istakli da će pokušati da ga zadrže. I dok je neizvesno gde će nastaviti karijeru, zna se gde bi trebalo da provede leto - u Češkoj, Španiji i Argentini.

Naime, plejmejker crveno-belih našao se na spisku argentinske reprezentacije pred početak priprema uoči pretkvalifikacija za Olimpijske igre, s ozbirom da nije obezbedila mesto na Svetskom prvenstvu. Gaučosi će najpre biti na turneji u Španiji i Češkoj gde će odigrati pet utakmica, a potom će od 14. do 20. avgusta u Santijago del Esteru krenuti ka Parizu.

Izabrane vesti

Okupiće se 15. jula u Alikanteu, a početak priprema zakazan je za 20. jul. Na spisku je pored Kampaca i njegov doskorašnji saigrač iz Zvezde, Luka Vildoza, koji karijeru nastavlja u Panatinaikosu. Biće glavne zvezde državnog tima, uz Gabrijela Deka iz Real Madrida.

Četa Pabla Priđionija će prvu proveru imati protiv selekcije Katalonije u Manresi, potom će odigrati dva meča u Alikanteu (protivnici još nisu potvrđeni). Pre povratka u Argentinu, sastaće se 4. i 5. avgusta sa Češkom i Letonijom u Pragu. Potom će se zaputiti ka finalnoj destinaciji ovog leta, Santijago del Esteru, gde će imati generalnu probu pred početak turnira. Gaučosi se u okviru pretkvalifikacija nalaze u Grupi A sa Kubom, Bahamima i Panamom, dok su u Grupi B Devičanska ostrva, Čile, Urugvaj i Kolumbija.

SPISAK ARGENTINE

Li Alija (Himnasija La Plata)

Gonsalo Bresan (bez kluba)

Nikolas Brusino (Gran Kanarija)

Fransisko Kafaro (Santa Klara)

Fakundo Kampaco (Crvena zvezda)

Tomas Čapero (UDEA Algesiras)

Gonzalo Korbalan (Burgos)

Gabrijel Dek (Real Madrid)

Karlos Delfino (Pezaro)

Huan Fernandez (Fuenlabrada)

Maksim Fjelerup (Đirona)

Patrisio Garino (Đirona)

Huan Ignasio Markos (Ljeida)

Lusio Redivo (Ćividale)

Santijago Truet (San Dijego)

Luka Vildoza (Panatinaikos)

---------------------------------

Kampaco će ipak imati gust letnji raspored, pa ostaje da se vidi kako će to uticati na njegovu sudbinu i pregovore oko nastavka karijere. Osvojio je 32-godišnji plejmejker Kup Radivoja Koraća i Superligu Srbije za nekoliko meseci provedenih na Malom Kalemegdanu. Prosečno je beležio 13 poena, 6,5 asistencija, 2,8 skokova i 2,1 ukradenu loptu za indeks korisnosti 18,1 u ABA ligi, dok je u Evroligi bio limitiran na samo devet nastupa zbog zabrane registrovanja igrača koja je izrečena Zvezdi, ali je demonstrirao klasu sa prosekom od 15 poena, 5,9 asistencija, 2,8 skokova i 1,9 ukradneih lopti, kao i indeksom 18,7 po meču.

Nema dileme da bi njegov ostanak bio velika pobeda za Crvenu zvezdu na tržištu, posebno jer je klub već počeo da pravi velike promene. Petorica košarkaša je napustilo redove srpskog šampiona, Luka Mitrović je produžio vernost klubu, a kao pojačanje angažovan je zasad samo povratnik Dejan Davidovac.


tagovi

Fakundo Kampacokošarkaška reprezentacija ArgentineKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara