Nebojša Čović (©Star Sport)
Nebojša Čović (©Star Sport)

Nebojša Čović otkrio: Budžet Crvene zvezde je 15.800.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.12.23. | 11:15

"Zvezda poštujemo finansijski fer-plej i nadamo se da će drugi poštovati", rekao je prvi čovek crveno-belih

Dan pošto je predsednik Partizan Mozzart Beta Ostoja Mijailović izašao u javnost i otkrio da je budžet za kompletnu organizaciju u sezoni 2023/24 oko 20.000.000 evra, u javnost je izašao i predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović koji je obelodanio i koliko je novca izdvojeno na Malom Kalemegdanu u ovoj godini.

On je tokom gostovanja u emsiji "Jutro" na televiziji Prva, govorio o finansijskim detaljima i poručio da je kompletan budžet Crvene zvezde za oko četiri miliona evra manji od onog sa kojim raspolaže večiti rival.

Izabrane vesti

"Budžet Crvene zvezde je 15.777.062 evra. Hajde da kažemo, oko 15.800.000 evra. Troškovi za igrače, po finansijskom fer-pleju Evrolige, ne smeju da pređu 65 odsto budžeta. To znači da su naši troškovi za igrače negde oko 10.200.000, tačnije 10.192.738 evra. To je budžet za sezonu 2023/24. Naravno, budžet je živa materija u slučaju da dođe do nekih dolazaka ili odlazaka. On će se svakako menjati", počeo je Čović, a prenosi Telegraf.

Izneo je prvi čovek Crvene zvezde da "klub poštuje finansijski fer-plej", a zatim se osvrnuo na nedavne izjave Ostoje Mijailovića.

"Zvezda to poštuje i nadamo se da će drugi poštovati. Mi smo bili pod merama prošle godine, gde su naše komšije bile neumorno angažovane da spreče igranje Kampaca. Mi smo izveštaj za prošlu sezonu predali Evroligi. Mislim početkom novembra, krajnji rok je 20. decembar. Jako je zanimljivo da vidimo kako će komisija da komentariše neke druge budžete. Evo, na primer, od naših komšija. Kada dugujete državi 585 miliona dinara državi za porez... Kako", zapitao se Čović.

Govorio je i o mogućnosti da Crvena zvezda dovede pojačanje.

"Radi se na nekim pojačanjima i korekcijama tima, to radi stručni štab. Videćemo kada ljudi budu imali konkretne rezultate i onda ćemo obavestiti javnost. Ja mislim da ovo jeste jedan od najboljih timova koje smo imali, ali tim nikada nije toliko dobar da je najbolji, a da nema razloga za korekcije. Vreme jednostavno pokaže u kom delu trebaju one da se naprave. Naravno, malo su i povrede uticale na to, a uzrok povreda je i ovakva dinamika takmičenja. Što se tiče Evansa, nemam pojma ko se interesuje i šta se interesuje. Informacija kako bi se kliktalo, zar ne".

Ipak, na pitanje novinara da li to znači da Zvezda neće Evansa uzvratio je:

"Nisam to rekao".

Osvrnuo se i na situaciju sa Beogradskom arenom.

"Trebalo bi da bude pola-pola, kao što je predloženo i ne bi bilo problema. Kako u Pionir sve da se smesti, gde? Postali smo dobri domaćini izraelskim klubovima i nemam ništa protiv. Termini su zauzeti. Sa Arenom ćemo probati da napravimo dogovor i ne može da bude uzurpirana od strane jednog kluba i jednog čoveka. Grbović ima veliki zadatak, neka ga reši. Ako ga ne reši, onda čemu ovaj posao. Što bih ga ja radio više. Ako smo se pokazali, dokazali, kome ja više da se dokazujem sa ovolikim uspesima i rezultatima. Zvezda je 2017. godine sa budžetom od 4,5 miliona evra ušla u Top 8 Evrolige. Mi sad ne puštamo onoliko koliko bi moglo, jer bi mogli da imamo 29.000 gledalaca. Sada odjednom stepenice i gužve ne smetaju, za to se ne kažnjavaju. Neka ne glume avangardu, kad dobijaju više para, naš novac je transparentan do poslednjeg dinara, ne prodajemo navijačima karte po tri puta i preko besmislenih tokena. To je njihov problem, kao što je naš problem bio Kampaco, pa su oni dolivali ulje na vatru svojim vezama u Evroligi, da ne komentarišem strukture sudija. Srbija dosta poznaje košarku, neka to vide", zaključio je Čović, a prenosi Mondo.


tagovi

Nebojša ČovićKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara