Sjaj pehara sa Evrobasketa nije osvetlio NBA put Viliju Ernangomezu u timu Nju Orleansa (AFP)t
Sjaj pehara sa Evrobasketa nije osvetlio NBA put Viliju Ernangomezu u timu Nju Orleansa (AFP)t

Nedavno na Evrobasketu podigao dva pehara, a sad u NBA uglavnom diže peškir

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.10.22. | 15:12

Vili Ernangomez, vlasnik MVP pehara i šampion Evrope sa Španijom, potpuno zanemaren u ekipi Nju Orleansa

Vili Ernangomez je nedavno, 18. septembra proživljavao najlepše trenutke u karijeri. Posle finalnog trijumfa nad Francuskom nizala su se velika imena svetske košarke u Mercedes-Benc areni kako bi mu čestitala na odličnim izdanjima tokom Evrobasketa i inaugurisala ga u najboljeg igrača šampionata, a Španac je s nestrpljenjem iščekivao da njegova reprezentacija bude krunisana za najbolju u Evropi.

Danima iza, u evropskim medijima ređali su se hvalospevi starijem od braće Ernangomez čijim igrama su se radovali i drugi centri, verujući da je sa njegovom nagradom MVP-a, ali i španskom krunom dokazano da u modernoj košarci u kojoj se broj hitaca za tri peona približava brojci šuteva unutar 6,75 metara, pozicija klasične petice nije izumrla.

Izabrane vesti

Posle duple krune (MVP i titula prvaka Evrope) Vili je čak dobio i ne malu pažnju u SAD, tradicionalno nezainteresovanu za bilo kakva košarkaška dešavanja van svojih graniica, izuzev kada su na programu Olimpijske igre. Činilo se da bi sjaj tih pehara mogao da obasja veći prostor Špancu u NBA ligi u kojoj je od dolaska 2015. godine uglavnom bio blizu marginama.

Ali vidik ka svetlijoj NBA budućnosti u dresu Nju Orleans Pelikansa na startu sezone zaklonili su mu gabaritni Zajon Vilijamson i Jonas Valančunas, pa se Ernangomez u prva tri meča više bavio, kako bi zluradi rekli mahanjem peškira, nego igranjem. Zapravo na parketu je proveo nepunih šest minuta i to u jednom meču, protiv Šarlota. A kompletne duele s Netsima i Džezerima gledao je s klupe za rezervne igrače.

Ako tako nastavi, odnosno ukoliko ga trener Vili Grin i dalje bude "zaboravljao", i ono malo simpatizera Pelikansa koji su posmatrali dešavanja na Evrobasketu, zaboraviće da je Ernangomez proglašen za najboljeg igrača na kontinentalnom šampionatu, pa ne bi bilo iznenađujuće da Španac koji je u leto 2021. potpisao trogodišnji ugovor za ukupno 7.330.000 dolara bruto, zatraži isplovljavanje iz najveće luke na zapadnoj hemisferi pre "roka".


tagovi

Vili ErnangomezNBA ligaNju Orleans Pelikans

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara