Nedović i Dobrić u konkurenciji za Baskoniju, Lazić se vratio treninzima

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.03.23. | 18:28

"Vrlo su efikasni i moramo da igramo izuzetno dobru odbranu, što će biti veoma teško, ali svaku utakmicu igramo da dobijemo", rekao je trener Crvene zvezde Duško Ivanović pred okršaj sa timom iz Vitorije

Košarkaši Crvene zvezde posle pobede nad Studentskim centrom u 22. kolu ABA lige, nastavljaju sa borbom na evrosceni. Šanse za plasman u plej-ofu Evroilge su posle serije slabih rezultata značajno umanjene, ali crveno-beli neće odustati dok god postoje. Očekuje ih susret u dvorani Aleksandar Nikolić sa jednim od najprijatnijih iznenađenja elitnog takmičenja, Baskonijom (četvrtak, 19.00).

Izabrane vesti

"Teška utakmica. Igramo protiv tima koji je najbolji u napadu i asistencijama. Izuzetna napadačka ekipa, imaju veliki talenat, atlete... Vrlo su efikasni i moramo da igramo izuzetno dobru odbranu, što će biti veoma teško, ali svaku utakmicu igramo da dobijemo. Da bi smo dobili Baskoniju, pre svega moramo da igramo odbranu, a ne napad. U napadu ćemo nekako već naći rešenje", rekao je trener crveno-belih Duško Ivanović.

Srpski i regionalni šampion je prethodnih par utakmica igrao bez Nemanje Nedovića i Ognjena Dobrića, koji su posle večitog derbija u ABA ligi ispali iz stroja zbog povreda. Dobra vest je da bi mogli da se vrate na parket protiv tima iz Vitorije.

"Mislim da će i Nemanja i Ognjen moći da igraju".

Kapiten Branko Lazić se vratio treninzima, ali radi odvojeno i još nije sa preciznošću procenjeno kada bi mogao da istrči na teren. Podsetimo, propustio je poslednjih sedam mečeva crveno-belih na oba fronta.

"Nedelja po nedelja, ne dan po dan. Pa da vidimo kada će moći da pomogne".

Ivanović će u četvrtak voditi ekipu Crvene zvezde protiv tima u kojem je ostavio dubok trag. Kao šef struke sastava iz Vitorije osvojio je tri titule u ACB ligi i tri Kupa kralja. Poslednji put vodio Baskoniju do španskog trona 2020. godine, sa Lukom Vildozom u timu.

"Bio sam dugi niz godina tamo, to je moj klub, grad... Ljudi u klubu su isti, treneri se menjaju, ali je filozofija ostala ista. Svake godine dovode malo nepoznate igrače za Evropu, sa puno talenta, atlete i igraju izuzetno modernu košarku".

Crveno-beli sa učinkom 12-17 zauzimaju 14. poziciju na tabeli Evrolige, dok Baskonija ima tri trijumfa više. Šanse za plasman u doigravanje nisu u potpunosti izgubljene, ali više nije sve u rukama srpskog šampiona.

"Gledam samo nas i dok god budemo imali šanse, koliko god da su male, pokušaćemo da uradimo sve da budu velike", zaključio je Duško Ivanović.


tagovi

Nemanja NedovićOgnjen Dobrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara