Nemanja Nedović (© Star SPort)
Nemanja Nedović (© Star SPort)

Nedović: Ne odustajemo od ove sezone, znam jedan tim kome je Efes prošle sezone bio prekretnica

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.12.23. | 23:02

Utisci posle meča i pobede nad Efesom u Beogradu

Odigrala je Zvezda možda i najbolje poluvreme ove sezone protiv Efesa. Sve je krenulo na pogon Nemanje Nedovića koji je pogađao kao u transu u trećoj četvrtini, ali bek crveno-belih je u prvi plan stavio odbranu.

Izabrane vesti

"Igrali smo agresivnije u odbrani. Tu su nam mnogo pomogli Lazić i Lazarević. Tek se sada vidi koliko je bitan Branko Lazić za ovaj naš sistem. Ovo je nagrada za sav trud koji smo uložili", rekao je Nedović za Sport Klub.

Usledila je konstatacija da nije mogao da promaši na startu drugog poluvremena.

"Trebala nam je ova pobeda, ne znam... Bio sam pod nekom kočnicom, ali kada je prva trojka ušla, sve je bilo lakše. Ja sam jednostavno takav igrač, igrač trenutka. Pogđam u serijama. Trener Sferopulos mi daje svu slobodu i trudim se da mu se odužim na najbolji mogući način".

Upisala je Zvezda četvrtu pobedu u Evroligi ove sezone. Zanimljivo da je Partizan Mozzart Bet prošlu sezonu preokrenuo baš posle pobede nad Efesom u Beogradu, taj detalj nije promakao Nedoviću.

"Mi ne odustajemo od ove sezone. Borimo se i dalje. Trudimo se da napravimo seriju pobede. Daj bože da Efes bude ta neka prekretnica, znam jedan tim kome je Efes prošle sezone bila prekretnica", rekao je Nedović.

Svoje utiske posle meča je izneo i Dejan Davidovac.

"Dobra utakmica, važna pobeda.. Svesni smo koliko je ovo bilo bitno. Česitam ekipi na pobedi. Svaka pobeda nam je baš bitna. Nadam se da ćemo da uhvatimo kontinuitet. Uhvatili smo principe novog trenera, prošlo je već neko vreme. Mislim da ćemo biti sve bolji i bolji", rekao je Davidovac, a potom i dodao:

"U prvom poluvremenu smo igrali tu i tamo odbranu. Dozvolili smo im da postignu dosta poena, u drugom poluvremenu smo igrali dobru odbrani i na kraju pobedili što je najbitnije. Odbrana je definitivno bila ključna u drugom poluvremenu".

Zvezda se sada sprema za mečeve protiv Valensije i Baskonije u Španiji.



tagovi

Nemanja NedovićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara