Nemanja Nedović (©Starsport)
Nemanja Nedović (©Starsport)

Nedović: Ništa nije izgubljeno u Evroligi, bio sam na raspolaganju reprezentaciji za Veliku Britaniju

Vreme čitanja: 4min | ned. 26.02.23. | 22:56

"Nemam fizički problem koji je mogao da me spreči da nastupim, ali rečeno mi je da nema potrebe da se forsira. Nije bila moja odluka, već odluka selektora", rekao je bek Crvene zvezde za Mozzart Sport

Osvojio je Nemanja Nedović nedavno prvi trofej u seniorskom timu Crvene zvezde, podigao Žućkovu levicu u Nišu koja će imati posebno mesto u njegovom srcu. Ostvario je prvi cilj po povratku na Mali Kalemegdan, a sada je pred Nemanjom i crveno-belima ključni mesec u sezoni kada su borba za plej-of Evrolige i vrh tabele u ABA ligi u pitanju.

Ekipa Duška Ivanovića posle 25 kola ima 11 pobeda i 14 poraza u Evroligi, dok je na Jadranu izgubila samo jedan od 18 odigranih mečeva (17-1). Nije ipak iskoristila priliku minule sedmice da popravi poziciju u trci za mesto među osam najboljih na najvećoj evropskoj pozornici, pošto je u Beogradu poražena od berlinske Albe (72:87).

Izabrane vesti

"Očigledno je šta nam se desilo. Dobro smo ušli u utakmicu, prvih 20 minuta je to prilično dobro izgledalo, iako su oni već krajem prvog poluvremena uhvatili priključak. Mogli smo tu da napravimo osetniju razliku, ali to se nije desilo. U drugom poluvremenu, totalno bez energije, koncentracije, onoga kako smo pripremali utakmicu... To su iskoristili i pokazali da su nezgodna ekipa. Non-stop se kreću, imaju veliki broj akcija, ali smatram da smo morali bolje, da iskontrolišemo utakmicu, pogotovu u prvih pet minuta treće četvrtine kada je trebalo da se odlepimo i rešimo utakmicu", rekao je za Mozzart Sport jedan od lidera srpskog i regionalnog šampiona Nemanja Nedović.

Iako je na dnu evroligaške lestvice, pokazala je Alba da poseduje ozbiljan kvalitet. Još jednom je potvrđena teza da je tekuća sezona u elitnom takmičenju jedna od neizvesnijih.

"Dokaz da nema slabih protivnika u Evroligi i da svako svakoga može da dobije, ali idemo dalje. Ništa nije izgubljeno, ima još dosta da se igra. Priključuje nam se Kampaco, što će nam mnogo olakšati".

Fakundo Kampaco zbog zabrane Evrolige izrečene klubu sa Malog Kalemegdana nije još branio crveno-bele boje na evrosceni, ali to će se promeniti već od sledeće utakmice. Pokazao je Argentinac koliko može da pomogne, pogotovu u Nišu. Iskusni plejmejker je u dresu Zvezde upisao 11 mečeva i na svih 11 slavio pobedu (8/8 u ABA, 3/3 na Kupu).

"Sigurno da je bio uključen više nego prethodnih nedelja u poslednjih par zbog Kupa i čitave situacije gde nam ističe zabrana. Mnogo bi značio i utisak je da smo protiv Albe na neki način čekali da nas neko povuče, preseče neku loptu ili pojača ritam u odbrani, ali dobro... Neobična je situacija, hvala Bogu da se privodi kraju, nadam se da će sve proteći kako treba i da ćemo od sledeće utakmice, bez stvari sa strane, moći da se koncentrišemo samo na mečeve i njihovu pripremu".

Uprkos porazu, Crvena zvezda je i dalje na samo dve pobede od plej-of zone. Do kraja je ostalo još devet mečeva, a prvi naredni protivnik je minhenski Bajern. Crveno-beli će u petak gostovati u Audi Domu ekipi Andree Trinkijerija koja je u februaru takođe osvojila nacionalni Kup.

"Šanse su i dalje velike. Čeka nas najpre Bajern. Veoma dobra ekipa, pogotovu kod kuće. Digli su se malo u drugom delu sezone, vratio se Vladimir Lučić koji im je najbitniji igrač i sve ukazuje da će biti teška utakmica, ali nemamo drugog izbora, moramo da idemo na pobedu, te će tako i biti", jasan je Nemanja.

Nedović se našao i na preliminarnom spisku reprezentacije Srbije za poslednji FIBA prozor u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Zbog klupskih obaveza i preklapanja termina mečeva između Srbije i Grčke, Zvezde i Albe, nije mogao da pomogne državnom timu u Atini.

Orlovi su izgubili posle produžetka i sada će u Beogradu odigrati odlučujući meč u poslednjem kolu, protiv Velike Britanije. Drže i dalje sve u svojim rukama, pošto će u slučaju pobede obezbediti mesto na Mundobasketu, a selektor Svetislav Pešić je pojačao selekciju sa šest igrača iz Evrolige, među kojima su i tri člana Crvene zvezde sa proširenog spiska Ognjen Dobrić, Luka Mitrović i Filip Petrušev - ne i Nemanja Nedović.

"Bilo je jasno da mi koji igramo Evroligu nećemo moći da se odazovemo za Grčku, jer i mi i Partizan igramo svaku utakmicu kao finale zbog plasmana u plej-of, ali sam bio na raspolaganju za drugu utakmicu. Nemam fizički problem koji je mogao da me spreči da nastupim, ali rečeno mi je da nema potrebe da se forsira. Nije bila moja odluka, već odluka selektora. Tako je bilo i u prethodnom prozoru. Svestan sam da je delikatna situacija, da se igra utakmica za plasman na Svetsko prvenstvo i siguran sam da će momci to da izguraju, ali eto, krivo mi je što i ja ne mogu da pomognem u tom plasmanu", pojasnio je Nemanja Nedović u razgovoru za Mozzart Sport.


tagovi

Nemanja NedovićKK Crvena zvezdakošarkaška reprezentacija SrbijeFakundo Kampaco

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara