Đorđije Jovanović (© Star sport)
Đorđije Jovanović (© Star sport)

Nekadašnji mladi as Partizana vratio se iz SAD, ali u Budućnost

Vreme čitanja: 1min | čet. 13.06.24. | 20:11

Đorđije Jovanović potpisao je ugovor sa Podgoričanima

Ekipa Budućnost Volija predstavlja novog igrača "plavo-bele" porodice - u pitanju je crnogorski reprezentativac i nekadašnja mlada nada Partizana, Đorđije Jovanović. Momak rođen 2003. godine.

"Kao klub koji je sinonim crnogorske košarke želimo da se potrudimo da svakog igrača sa našim košarkaškim genom dovedemo u klub kako bi prosperirali i mi kao klub, ali i reprezentacija Crne Gore. Jovanović je prošao sve mlađe kategorije Crne Gore, bio je jedan od najboljih u generaciji koja je osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu do 20 godina u Podgorici", stoji na sajtu Budućnosti.

Profesionalnu karijeru je počeo u Partizanu da bi se odlučio na odvažan potez i potpisao za Ontario Kliperse, razvojni tim NBA ekipe iz Los Anđelesa, u američkoj G ligi. 

Borio se za minute, koristio svaku priliku, i nakon dve godine odlučio je da je najbolje za njegov košarkaški put da "pokori svoje dvorište". 

U Partizanu je bio dve sezone i odigrao ukupno osam utakmica za seniorski tim u ABA ligi u razmaku od dve sezone, nije ostvario značajan učinak. Njemu je ugovor sa Partizan Mozzart Betom istekao ovog leta i bio je slobodan u izboru nove sredine.

Visok je 199 cm, igra na poziciji krila, s tim što može da se spusti i na poziciju dva. 



tagovi

KK PartizanKK Budućnost PodgoricaĐorđije Jovanović

Ostale vesti


Najviše komentara