Midlton u prodoru (©AFP)
Midlton u prodoru (©AFP)

Nema brejka u Milvokiju! Midlton pogurao Bakse do 2:2 u seriji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 05:46

Finiks zaribao u poslednjoj četvrtini – 109:103

Živ je Milvoki, umro nije! Finale sezone u NBA ligi će biti, izgleda, daleko zanimljivije nego što je to izgledalo nakon prve dve utakmice.

Kao što je Finiks iskoristio prednost domaćeg terena u prva dva susreta velikog finala, tako je Milvoki odgovorio istom merom. Nije se Baksima stegla ruka što su morali da jure dve pobede zaostatka, niti ih je slomio pritisak što bi i jedan brejk doveo Sanse na korak od titule.

Izabrane vesti

Na krilima Krisa Midltona i Janisa Adetokunba, Milvoki je došao do izjednačenja od 2:2 u pobedama i finalnu seriju je vratio na početak. Četvrti meč Baksi su dobili preokretom u poslednjoj četvrtini – 109:103. Sada je pritisak na Finiksu, ide meč na njegovom terenu, koji ne sme da izgubi. Odjednom od lagodnih 2:0, stena je stavljena na leđa Sansa...

Vrlo izjednačen je bio četvrti meč finala. Finiks je imao prednost u nešto većem delu utakmice, ali nijedan tim nije uspeo da dođe do dvocifrenog vođstva. Upravo su gosti najveću zalihu imali na startu poslednjeg kvartala, kada je bilo plus devet (85:76), a od tog momenta su samo krenuli nadole.

Serijom 21:10 Milvoki je preokrenuo rezultat i na krilima te dobre igre je završnicu mirno priveo kraju, Sansi nisu uspeli da održe korak i na 105:99 bilo je jasno da su poraženi, da se vaga borbe za šampionski prsten vraća u ravnotežu.

Iako je najefikasniji igrač utakmice bio Devin Buker sa 42 poena, igrač meča bio je Kris Midlton, koji je sa 40 poena predvodio Milvoki do trijumfa. Odmah do njega je bio Janis Adetokunbo, koji je susret završio sa dabl-dabl učinkom od 26 poena i 14 skokova, ali je i manje šutirao od Midltona, koji je iz igre ispalio 33 hica i pogodio 15, dok je Grk „samo“ 19 puta tukao ka košu i ubacio 11 lopti.

Ključ pobede Baksa je bio u potpunom zaustavljanju Krisa Pola, koji je meč završio sa samo 10 poena i šutem 5/13 iz igre.

Peti meč finala je u nedelju ujutru po našem vremenu (3.00), a domaćin je Finiks.


tagovi

Milvoki BaksFiniks SansKris MidltonJanis AdetokunboDevin Buker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara