(©AFP)
(©AFP)

Nema Janisa, ali nema ni problema: Milvoki žestoko uzvratio Majamiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 05:23

I Memfis izjednačio protiv Lejkersa na 1:1

Napravio je Majami iznenađenje u prvoj utakmici protiv Milvokija, napravio je željeni brejk, koji će nositi na Floridu, ali je možda time i probudio „zver“.

Bez obzira što je bio lišen pomoći najboljeg igrača Janisa Adetokumba, Milvoki je žestoko odgovorio Majamiju na „provokaciju“ iz prvog susreta. U drugom iznenađenja nije bilo ni u tragovima, Baksi su deklasirali goste sa 138:122 i izjednačili na 1:1 u seriji.

Izabrane vesti

Neverovatno prvo poluvreme odigrao je domaći tim i ubacio čak 81 poen. Na polovini utamice Milvoki je imao 26 poena prednosti (81:55), tako da je meč suštinski već tada bio rešen. Nije to bila najveća prednost Baksa, išli su i do 31 razlike samo koji minut pre poluvremena.

U trećoj četvrtini uspeo je Majami u jednom momentu da spusti zaostatak ispod 20 razlike, a onda je ponovo stigao bolan odgovor, kojim je Milvoki otišao na 36 razlike (112:76).

Najbolji kod Milvokija bili su Bruk Lopez sa 25 i Džru Holidej sa 24 poena, dok je u Majamiju prednjačio Džimi Batler sa 25 poena.

Slede dve utakmice na Floridi, Majami je odneo, ipak, iz Milvokija ono čemu se nadao.

Ni na Zapadu nije bilo duplog brejka. Lejkersi su slavili u Memfisu u prvom meču, ali je „revanš“ pripao Glizlijima – 103:93.

Na semaforu je ostalo deset razlike na kraju, međutim, nije bilo tako neizvesno kao što bi se moglo zaključiti. Memfis je išao u trećoj četvrtini do 20 poena razlike (66:46), ali je posle toga dozvolio Lejkersima da se spuste do jednocifrenog zaostatka.

Tim iz Los Anđelesa je upinjao da utakmicu uvede u neizvesnost, međutim, ni u jednom momentu nije uspeo da smanji razliku ispod šest poena. Memfis je bio na visini zadatka kada mu je gorelo pod nogama i odbranio je pobedu, koja ga drži u igri za prolaz, mada sada su na redu dva susreta u Gradu anđela.

Najefikasniji u Memfisu bio je Ksavijer Tilman sa 22 poena i 13 skokova, pratio ga je Džeren Džekson sa 18. Kod Lejkersa prednjačili su Lebron Džejms sa 28 poena i 12 skokova i Rui Hačimura sa 20 poena.

NBA LIGA - PLEJ-OF

Memfis - LA Lejkers 103:93 - u pobedama 1:1

/Tilman 22 - Džejms 28/

Milvoki - Majami 138:122 - u pobedama 1:1

/Lopet 25 - Balter 25/

Denver - Minesota U TOKU



tagovi

NBA ligaMajami HitMilvoki BaksMemfis GrizlisLos Anđeles Lejkers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara