Nemanja Bjelica (©AFP)
Nemanja Bjelica (©AFP)

Nema Karija i Kleja, nema problema: Profesor Bjelica i Kuminga oduvali San Antonio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.04.22. | 05:53

Golden Stejt nanizao četvrtu pobedu - 100:94

Ko kaže da Golden Stejt ne može bez Stefan Karija i Kleja Tompsona grdno se vara. Za plej-of će Voriorsima biti potrebne dve najpouzdanije haubice kako mogli da napadnu titulu, ali Golden Stejt ne čine samo dva imena. Nemanja Bjelica postavio je rekord sezone protiv Sakramenta, a u novoj pobedi Voriorsa, četvrtoj uzastopnoj, bio je dvocifren i jedan od zaslužnijih za pad San Antonija - 100:94.

Dosta se mučio Golden Stejt sa šutem spolja, tim Stiva Kera nikako nije uspevao da pronađe ritam i uđe u lude trojkaške serije po kojima je poznat. Frustriran je bio Džordan Pul, gotovo sve što je šutnuo promašio je, ali imao je Golden Stejt dvojicu ratnika koji su bili hladni kao špricer prilikom potezanja sa distance. Nemanja Bjelica ubacio je dve trojke iz tri pokušaja i završio je meč sa 12 poena, impresivniji je bio samo Džonatan Kuminga.

Izabrane vesti

Prva violina Voriorsa protiv čete Grega Popoviča odigrala je bezmalo savršenu partiju. Uzimao je Kuminga pametne šuteve i - pogađao. Dva puta odapeo je sa distance, ušli su šutevi kao kap, a duel je završio kao najbolji strelac Voriorsa zajedno sa Džordanom Pulom. Po 18 poena dali su Kuminga i Pul, koji se ispucavao. Nije mogao Pul da pogodi okean sa broda, iz igre je pucao 3/19, ispalio je čak 11 trojki - uzeo trećinu šuteva van linije 7,24 timski gledano - i samo jednu loptu provukao kroz obruč.

Golden Stejt prošao je nekažnjeno za očajno šutersko veče prve napadačke opcije kada Stef Kari i Klej Tompson nisu u igri. Ali, i da su Voriorsi pretrpeli poraz, on im ne bi teško pao, jer plej-of su poodavno osigurali. U pretposlednjem kolu ligaškog dela Golden Stejt je gotovo dve pune deonice imao dvocifrenu prednost, uspeo je ipak San Antonio da uvede meč u dramatičnu završnicu, ali ne i da režira preokret.

Kada se meč lomio zadrhtala je ruka Džoku Lendejlu, dok je Džordan Pul zadržao smirenost i sa linije penala ispogađao bitne šuteve. Ceo meč nije ga služio šut iz igre, svesno je išao u meso, dobijao faulove i nepogrešivo pucao bacanja. Izrastao je u klačera protiv Sparsa, iako spolja ništa nije mogao da pogodi. U porazu San Antonija od Voriorsa najistaknutiji pojedinac bio je Loni Voker sa 24 poena, a dvocifreni su Bili i Tre Džons, Džošua Primo i Džoš Ričardson.

NBA LIGA - REZULTATI

Nedelja

Memfis - Nju Orleans

/Bruks 23 - Mekalum 16/

San Antonio - Golden Stejt

/Voker 24 - Pul 18/

LA Klipers - Sakramento 117:98

/Džordž 23 - Mičel 22/


tagovi

Nemanja BjelicaGolden Stejt VoriorsSan Antonio SparsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara