Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Nema potrebe da se glasa, odmah mu dajte MVP nagradu: Tripl-dabl Jokića za poluvreme i Minesotin slom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.02.23. | 05:33

Pošteno se nije ni oznojio...

Biće i to glasanje i većanje, i verovatno će Nikola Jokić treći put biti proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige, što i jeste. Ali, kako igra nema ni potrebe da se glasa, komotno momku iz Sombora koliko ove noći mogu da dodele MVP nagradu. Sve je jasno. Nikola Jokić se šali sa čuvarima, atletskim zverima, u NBA ligi.

Srpski reprezentativac je opet zabeležio trip-dabl učinak. Ništa novo. Standardan dan u kancelariji, pomalo dosadan. Međutim, protiv Minesote mu je bilo dovoljno poluvreme da tri kolone ispuni dvocifrenim brojevima! A, pride se pošteno nije ni oznojio. Poigravao se Nikola Jokić po povratku na parket – propustio prvi meč sa Timbervulvsima – igrao dozirano i do odlaska na odmor ubio u pojam protivnika – 146:112.

Izabrane vesti

Kroz utakmice sa Timbervulvsima najbolje se vidi koliko uticaj srpski centar ima na igru Nagetsa, pre svega u fazi izgradnje napada. Denver je glatko izgubio prvi meč, mučio se da postigne poene, pogađao je preko ruke, a sa dvostrukim dobitnikom MVP nagrade sve je išlo kao po loju. Cirkulisala je lopta u napadu, nikakvih problema sa protokom nije bilo i tim Majka Melouna ubacio je 79 poena do poluvremena!

Minesotina odbrana bila je razorena, a glavni krivac je Nikola Jokić. Veliki odmor samo što je stigao, a srpski as je imao 19 poena i po deset skokova i asistencija. Do kraja susreta je blago podebljao brojke. Po podvlačenju crte u statističkim kolonama stajalo je: 20 poena, 16 asistencija i 10 uhvaćenih lopti. Pritom je dobar deo poluvremena presedeo na klupi.

Kako god, još jednom se potvrdila ona da Denver ne gubi kada Nikola Jokić dođe do tripl-dabla. Nagetsi su upisali i 19. pobedu, a Srbin je – ako dilema uopšte postoji – podsetio sve zašto je najbolji košarkaš na svetu.  

Rudi Gober nije se video, bio je totalno nemoćan dok je srpski as bio u igri. Za 19 minuta sve što je uradio jeste pet pokupljenih lopti ispod obruča. Nije poentirao. Doživela je Minesota rezultatsku katastrofu, ništa se nije promenilo ni po Jokićevom izlasku sa terena. Uveo je saigrače u pravi ritam, a posebno raspucan bio je Majkl Porter. Timbervulvsima je dao okruglo 30 poena, dok im je Aron Gordon isporučio 24. poena, a i poena nakupio se i Vlatko Čančar. Slovenac je stao na 12 poena, šest skokova i tri asistencije.

Kod Minesote su odskočili Entoni Edvards i Luka Garza. Obojica su ubacili 19 poena i na terenu proveliki oko dvadesetak minuta. Zanimljivo, Nikola Jokić je prvi put od meča sa Finiksom sakupio manje od 30 minuta i samo jednom nije ostvario tripl-dabl na devet utakmica. U duelu sa Filadelfijom. Takođe je stao uz rame Medžiku Džonsonu i Raselu Vestbruku, pošto je postao tek treći igrač u istoriji NBA lige sa 20 i više poena, 15 i više asistencija, odnosno 10 i više skokova za nepunih 28 minuta provedenih u igri.

NBA LIGA - REZULTATI:

Sreda

Orlando - Njujork 98:102

/Fulc 21 - Branson 25/

Bruklin - Finiks 112:116

/Tomas 43 - Ejton 35/

Nju Orleans - Atlanta 116:107

/Ingram 30 - Bogdanović 22/

Memfis - Čikago 104:89

/Morant 34 - Vučević 28/

Denver - Minesota 146:112

/Porter 30 - Edvards 19/

LA Lejkers - Oklahoma (u toku)



tagovi

NBA ligaDenver NagetsMinesota TimbervulvsNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara