Nema povratka posle dva poraza

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.04.19. | 12:26

Bakonija želi da iznenadi CSKA u drugoj utakmici Top 8 faze Evrolige

Rutinski. Upravo tako se može opisati pobeda koju je prve dva dana ekipa moskovskog CSKA izborila protiv Baskonije. Španski tim se donekle držao u prvom poluvremenu, ali je već u trećoj četvrtini klub koji sa klupe predvodi Dimitris Itudis „ubacio u brzinu“, vezao dve serije od 11:0 i 7:0 u kratkom vremenskom intervalu, te je pred start poslednje deonice sve već bilo jasno.

Na tom meču, Serhio Rodrigez je predvodio Moskovljane sa 19 ubačenih poena, a ispratio ga je Kori Higins koji je upisao 12 poena. Sa druge strane, u Baskoniji se istakao Šejvon Šilds koji je zabeležio 17 postignutih poena. Zanimljivo je da su se svi igrači moskovske ekipe upisali u listu strelaca, a pet igrača je bilo dvocifreno.

Izabrane vesti

Veterani oba tima, Nando de Kolo i Marselinjo Uertas išli su čelo u čelo u prvoj utakmici. Deluje da se u ovom okršaju bolje snašao Francuz, jer je igrač Baskonije vrlo brzo ušao u probleme sa faulovima i na kraju završio meč sa samo 5 poena. Biće zanimljivo videti ko će se bolje snaći na parketu u ovom drugom meču.

Ukoliko CSKA dođe do pobede na ovom susretu, teško je za očekivati da bi Baskonija mogla da dođe do potpunog preokreta u seriji. Zapravo, to se nije desilo nijednom u istoriji Evrolige od kako se plej-of igra po sistemu na tri dobijene utakmice. Dakle, može se reći da je ova utakmica „biti ili ne biti“ za špansku ekipu.

Prethodno, u regularnom delu sezone Evrolige, Moskovljani su zauzeli drugo mesto, odmah iza Fenerbahčea, dok je Baskonija nekako uspela da se dokopa sedme pozicije u poslednjem trenutku. Da napomenemo, Baski su tada igrali baš protiv Armejaca, a pobeda im je značila siguran put dalje, međutim, CSKA je uspeo da nadoknadi dvocifren zaostatak u poslednjem kvartalu i da slavi u 30. kolu. Drugi rezultati su, srećom, išli na ruku ekipi iz ACB lige, pa su se i pored loše serije rezultata u poslednjih nekoliko rundi ipak našli među najboljih osam.

Govoreći o večerašnjem meču, trener domaće ekipe, Dimitris Itudis, smatra da ništa nije gotovo i da je do Fajnal fora dug put.
„Dovoljno smo iskusni da znamo da ništa nije gotovo kada vodite sa 1:0 u seriji. Moraćemo da pokušamo da održimo motivaciju, koncentraciju i izdržljivost koju smo imali i u prvom meču. Biće ovo sigurno sasvim drugačija utakmica u odnosu na onu u utorak, a dobro znamo koliko je teško dobiti dva puta istog rivala u tako kratkom vremenskom periodu“, rekao je strateg Moskovljana.

Sa druge strane, njegov kolega iz Baskonije, Velimir Perasović, misli da njegov tim večeras ima šansu da krene iznova, te da ne treba previše žaliti za porazom u prvoj utakmici.
„Ovo je plej-of i druga utakmica će doneti sasvim drugačiju priču. Ako želimo da trijumfujemo u Moskvi moraćemo da odigramo dobro u napadu, ali i u odbrani. Moramo da istrčimo jednu kompletnu utakmicu“, zaključio je Perasović.

Meč će inače suditi jedan od naših najboljih arbitara, Ilija Belošević, a društvo će mu praviti Slovenac, Matej Boltauzer, kao i kolega iz Italije, Karmelo Paterniko.

EVROLIGA – DRUGI MEČEVI PLEJ-OF SERIJE

Četvrtak

19.00: (1,20) CSKA Moskva (19,0) Baskonija (5,00) /u seriji 1:0/
19.45: (1,15) Fenerbahče (20,0) Žalgiris (6,00) /u seriji 1:0/

Petak

19.15: (1,50) Anadolu Efes (14,50) Barselona (2,85) /u seriji 1:0/
21.15: (1,35) Real Madrid (16,00) Panatinaikos (3,50) /u seriji 1:0/

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

PišeSrđan Todorović
Foto: Reuters, Star Sport


tagovi

KK CSKA MoskvaBaskonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara