Henrik Redl (AFP)
Henrik Redl (AFP)

Nemačka bez selektora

Vreme čitanja: 1min | pet. 20.08.21. | 14:33

Redl i nacionalni savez se razišli posle nepune četiri godine

Henrik Rodl će 31. avgusta napustiti selektorsku klupu Nemačke, saopšto je rezultate razgovora dve strane Košarkaški savez Nemačke (DBB).

Izabrane vesti

"Hvala Henriku na dobrom i intenzivnom radu. Pažljivo je brinuo o timu i uspešno razvijao igrače. Sada smo odlučili za nove, sveže impulse na ovoj poziciji, uprkos olimpijskim uspesima i plamsanu na EuroBasket 2022. Henriku želimo svu sreću i sigurno ćemo ga uskoro ponovo videti na drugom odgovornom mestu", izjavio je Armin Andres, potpredsednik DBB.

Javnosti se obratio i Redl.

"Osećao sam da je vreme za rastanak i posle uspešnih rezultata. Zahvalan sam svima koji su učestvovali u ispunjenju živoptnopg sna - učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ponosan sam što sam bio deo mnogih uspeha u reprezentaciji. Bila mi je čast da raditi sa mnogo različitih ekipa i igrača. Želim im uspeh", rekao je Rodl.

Sada već bivši selektor Nemačke reprezentaciju je preuzeo posle Evrobasketa 2017. od Krisa Fleminga. Uspešno je vodio tim u kvalifikacijama za Svetski kup u Kini 2019. Ovog leta je takođe uspešno predvodio reprezentaciju tim na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Splitu odakle su Nemci poleteli u Tokio gde su prvi put posle 29 godina stigli do četvrtfinala.


tagovi

košarkaška reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara