Gordon Herbert (©AFP)
Gordon Herbert (©AFP)

Nemačka ostaje bez selektora posle Olimpijskih igara

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.05.24. | 16:38

Gordon Herbert odlučio da se na kraju ovog leta oprosti od klupe "pancera"

Doneo je nemačkoj košarci bronzu na kontinentalnom prvenstvu, a zlato na planetarnom, pokušaće da triling medalja sa najvećih takmičenja objedini na predstojećem Olimpijskim igrama u Parizu, a posle toga će i definitivno reći dosta. Selektor košarkaške repretentacije "pancera", Gordon Herbert je u dogovoru sa tamošnjim Savezom odlučio da se ovog leta povuče sa klupe nacionalnog tima.

Od kada je preuzeo upravljačku palicu, 2021. godine, usledila je renesansa kakva nije viđena još od ere Svetislava Pešića. Na dva takmičenja, dva pobednička podijuma. Sada će biti u prilici da kompletira kolekciju i tako se na najlepši način oprosti.

Izabrane vesti

"Bilo je neverovatno iskustvo i čast biti trener reprezentacije Nemačke. Veoma sam zahvalan predsedniku Ingu Vajsu i potpredsedniku Arminu Andresu na prilici da treniram ovaj tim i na njihovoj podršci na tom putu. Medalje su bile sjajne, ali ono što ga je učinilo tako posebnim bili su svi ljudi uključeni. Sada se radujem poslednjem poglavlju, poslednjem izazovu našeg trogodišnjeg plana", emotivno je u oproštajnoj poruci poručio kanadsko-finski stručnjak.

Motiv je time još veći kod svih u nemačkom taboru. U grupnoj fazi, aktuelni svetski šampion se sastaje sa domaćinom Francuskom, Japanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Letoniji u kojem sem baltičke reprezentacije učestvuju još Brazil, Kamerun, Gruzija, Crna Gora i Filipini.

"Potpuno razumemo Gordonovu želju da se posveti nekom novom izazovu posle Olimpijskih igara. Ne želimo da stavljamo nikakvu prepreku na njegov put", pojasnio je predsednik Saveza Ingo Vajs.


tagovi

Gordon Herbertkošarkaška reprezentacija NemačkeOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara