Svestan težine zadatka: Luk Sikma, Fozo: AFP
Svestan težine zadatka: Luk Sikma, Fozo: AFP

Nemci oprezni pred utakmicu u Beogradu: Težak zadatak, Zvezdina odbrana među najboljim u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.10.21. | 15:19

Strateg i košarkaš Albe istakli uzavrelu atmosferu u srpskoj prestonici

Košarkaši Albe će sutra od 19 časova gostovati Crvenoj zvezdi u okviru 5. kola Evrolige. Nemački predstavnik u prethodna četiri izazova ostvario je samo jednu pobedu, te u srpsku prestonicu dolazi sa željom da popravi učinak, ali svestan težine zadatka o čemu je pred put u Beograd govorio Izrael Gonzales.

Izabrane vesti

"Očekuje nas uzavrela atmosfera u Beogradu. Moramo da ostanemo mirni, da mislimo samo o košarci i da zaboravimo sve oko nas. U svakom slučaju, utakmica u Beogradu biće težak zadatak jer je Zvezda već u dobroj formi i jedan je od timova sa najboljom odbranom u Evroligi. Crveno-beli u sastavu imaju mnogo odličnih srpskih igrača poput Davidovca, Lazarevića, Dobrića, Kalinića ili Simonovića, a svi oni igraju na krilnim pozicijama sa visokim intenzitetom", rekao je strateg nemačkog kluba.

Alba je evroligašku sezonu otvorila porazom u Barseloni (64:96) posle kojeg je izgubila i od Asvela (67:71). U susretu sa Fenerbahčeom nemački klub stigao je do prve pobede (84:70), međutim radost je trajala samo do prethodnog kola i duela sa Baskonijom (76:80), a Luk Sikma je istakao da će utakmica u Beogradu biti idealan test za Albu koja još traži formu.

"Imali smo probleme u prvih nekoliko utakmica, ali verujemo u svoje sposobnosti i želimo da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Borićemo se za svaku pobedu, ako bude potrebno i u produžecima, kao u poslednje dve sezone u Beogradu. Još je rano, početak je sezone i najvažnije za nas je da nastavimo da unapređujemo igru. Navijači u Beogradu su frenetični, ali kao takmičar volite da igrate u takvim okolnostima", rekao je Amerikanac na poziciji četvorke u nemačkom timu.


tagovi

AlbaAlba BerlinKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara