Nenad Čanak (©Starsport)
Nenad Čanak (©Starsport)

Nenad Čanak na meti finaliste Evrokupa, hoće ga i Grci i Italijani

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 14:32

Turk Telekom traži trenera i prema saznanjima litvanskih medija bacio je oko na srpskog stručnjaka iz Lijetkabelisa

Nenad Čanak je od 2018. godine na klupi litvanskog Lijetkabelisa, ali bi ovog leta mogao da promeni sredinu. Kako prenosi tamošnji portal 15min, Turk Telekom je zainteresovan za usluge srpskog stručnjaka.

Sastav iz Ankara ima sjajnu sezonu, domogao se finala Evrokupa, bori se sa Pinar Karšijakom i za finale domaćeg plej-ofa, ali sve je izvesnije da će ostati bez trenera, pošto se Erdem Džan navodno dogovorio sa Anadolu Efesom.

Izabrane vesti

Turk Telekom je prema saznanjima ovog litvanskog portala napravio listu sa četiri kandidata za mesto na trenerskoj klupi, a ističe se da Čanak ima dobre šanse da nasledi Džana.

Takođe, navodi se i da prvoplasirani tim iz ligaškog dela sezone u Superligi Turske nije jedini zainteresovan za usluge bivšeg košarkaša i trenera Partizana, već da su raspitivali i atinski AEK i Ređo Emilija koju je ove sezone Dragan Šakota sačuvao u italijanskoj Seriji A.

Privukao je Čanak veliku pažnju sasvim zasluženo, pošto je Lijetkabelis doveo do potpuno neočekivanih visina. U prethodne dve sezone tim iz Panevežisa se predvođen srpskim trenerom izborio za plasman u plej-of Evrokupa, a minule sezone je igrao i finale u Litvaniji, tako što je u polufinalu izbacio Žalgiris (prvi put u istoriji tim iz Kaunasa nije stigao do borbe za trofej).

Ove sezone je najtrofejniji litvanski tim ipak bio nepremostiva prepreka za Čankovu ekipu, koja se sa Jonavom bori za utešnu nagradu i treće mesto.

Čanak je trenersku karijeru počeo kao pomoćnik u Megi, radio je i u stručnom štabu U20 reprezentacije, a prvi samostalni angažman imao je u subotičkom Spartaku 2017. Vodio je potom Partizan u sezoni 2017/18 i osvojio Kup Radivoja Koraća, da bi se po odlasku iz Humske preselio u redove Lijetkabelisa.


tagovi

Nenad ČanakKK Turk TelekomTurk TelekomLijetkabelisKK AEKReđo EmilijaErdem DžanAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara