Vladimir Mihailović (FOTO: Aba-liga/Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro)
Vladimir Mihailović (FOTO: Aba-liga/Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro)

Nestvarna forma Mihailovića: U prošlom kolu 46 poena, pa umalo 30 i dabl-dabl protiv Zadra

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.03.22. | 21:15

Košarkaši Mornara dozvolili rivalu da u poslednjoj deonici nadoknadi minus od 17 poena, ali na kraju ipak trijumfovali u dramatičnoj završnici u Topolici

Nije delovalo da će duel između Mornara i Zadra u 24. kolu Aba lige obeležiti bilo kakava rezultatska neizvesnost u završnici, naročito kada su šest i po minuta pre kraja odlučujuće četvrtine Barani imali 17 poena prednosti. Međutim, gosti su iskoristili činjenicu da je najbolji igrač Mornara Vladimir Mihailović bio na klupi, te počeli da hvataju priključak pre nego što su režirali dramu u Topolici iz koje ipak nisu uspeli da izađu kao pobednici . 86:84.

Na 29 sekundi do kraja, izabranici Mihajla Pavićevića imali su vođstvo 82:78, da bi Tompson brzo ispali trojku koja je Zadrane primakla na samo poen zaostatka. Međutim, tada je Martin Junaković u nameri da napravi faul, zakačio protivničkog igrača po licu, te uz nesportsku ličnu grešku koja mu je dosuđena, postao anti-junak svog tima. Otišao je Mornar na 85:81 devet sekundi pre kraja, ali je potom Karter uspeo da pogodio trojku. Gosti su ponovo pravili faul, te na liniju penala poslali raspucanog Mihailovića. Najbolji strelac meča je pogodio prvo, a namerno promašio drugo bacanje, za kraj neizvesnosti u Topolici.

Izabrane vesti

Nakon partije u kojoj je Mihailović postigao 29 poena, uz pet skokova i devet asistencija, možemo samo da konstatujemo nestvarnu formu plejmejkera Mornara. U prošloj utakmici je sa 46 poena Megi Mozzart postao rekorder Aba lige, da bi večeras brojao do 29, a uz to uhvatio pet lopti i podelio devet asistencija - stao je na korak od dabl-dabl učinka. Kakva transformacija pleja koji je u tri utakmice (Budućnost, Igokea, Cedevita Olimipija) regionalne lige pre Mege i Zadra ubacio zbirno svega 16 poena.

Sjajno je večeras razigravao ekipu, a podjednako dobro zatrpavao koš gostiju, pomogavši svom timu da već posle deset minuta igre povde 31:15, te da na poluvremenu ima vođstvo 52:38. Dali su puleni trenera Pavićevića nagoveštaj da bi publika u Baru mogla da vidi i stotku, ali im je napadački ritam opao u drugom delu u kojem su ubacili samo 34 poena.

Ekipa Vladimira Anzulovića je pokušavala da se vrati, a Mornar odbijao napade za priključak sve do poslednjih pet minuta utakmice. U tom periodu Zadrane je krenuo šut, ubacili su pet trojki iz osam pokušaja u poslednjoj deonici i zapretili Mornaru koji je dozvolio sebi da u poslednjem minutu strepi od šestog poraza u poslednjih sedam utakmica. Međutim, izvukao se iz neprijatne situacije u utakmici koja je 30 i kusur minuta delovala kao dobijena.

Domaćin je utakmicu završio sa pet dvocifrenih igrača jer su osim najraspucanijeg Mihailovića, zapažane role pružili Lazić sa 13 poena, Jeremić i Smit sa po 12 poena, odnosno Micović koji je upisao jedan manje. Kada je reč o poraženom timu, Junaković i Tomson su imali po 19, Karter 17, a Mavra 15 poena.

ABA LIGA – 24. KOLO

Subota

Igokea - Studentski centar 83:67

/Stivesn 19 - Kamenjaš 20/

FMP - Borac 90:82

/Simović 23 - Novaković 25/

Nedelja

Cedevita Olimpija - Partizan 81:79

/Blažič 25 - Avramović 21/

Mornar - Zadar 86:64

/Mihailović 29 - Junaković 19/

Budućnost - Cibona (u toku)

Ponedeljak

18.00: Crvena zvezda – Krka

18.00: Split – Mega Mozzart

*** kvote su podložne promenama




tagovi

Vladimir MihailovićKK MornarMornar Bar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara