Dijante Boldvin u dresu banajlučkog Borca (ABA liga / Dragan Stjepanović)
Dijante Boldvin u dresu banajlučkog Borca (ABA liga / Dragan Stjepanović)

Nesuđeno pojačanje Zadra stiže u Borac Mozzart

Vreme čitanja: 1min | pon. 05.12.22. | 10:00

Dijante Boldvin već od sutra u Čačku

Dijante Boldvin je novi igrač Borac Mozzarta. Prema nezvaničnim informacijama našeg portala, američki plejmejker (28, 183 cm) sve je utanačio sa srpskim klubom i već sutra bi trebalo da stigne u Čačak.

Boldvinu neće trebati mnogo vremena da se adaptira na novu sredinu, s obzirom na to da je prošle godine bio član banjalučkog Borca, u čijem dresu je na 15 mečeva u ABA 2 ligi nanizao prosek od 15,5 poena i 6,1 asistencija, a u šampionatu BiH 12,4 poena i 5,1 asistenciju, što ga je letos preporučilo Zadranima.

Izabrane vesti

Čak je polovinom jula i potpisao ugovor sa timom sa severa Dalmacije. Međutim, posle manje od mesec dana, bez odigranog zvaničnog meča, došlo je do raskida saradnje, kako je klub saopštio na zahtev igrača iz ličnih razloga.

Iz Zadra su tada poručili da nemaju nikakvih obaveza prema Boldvinu koji je po studranju na Univerzitetu Severena Karolina Grinzboro evropsku karijeru počeo da gradi u poljskom Kožalinu (11,9 poena, 2,8 skokova, 4,2 asistencije).

Zatim je igrao za finske timove Vilpas (10,7 poena, 5,4 skoka, 3,2 asistencije) i KTP basket (7,0 poena, 1,7 asistencija), nemački Tibingen (12 poena, 5,0 skokova, 5,0 asistencija), bugarski Černomorec (20,0 poena, 6,3 skoka, 8,5 asistencija) i pomenuti banjalučki klub.


tagovi

KK Borac ČačakABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara