Kori Higins (©AFP)
Kori Higins (©AFP)

Nesuđeno Zvezdino pojačanje razmišlja o penzionisanju

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.05.24. | 16:44

Kori Higins zbog učestalih problema sa povredama blizu odluke da okačni patike o klin. Tokom aktuelne sezone bio na radaru crveno-belih

Pre nekoliko meseci je bio blizu dresa Crvene zvezde, a sada je bliži kačenju patika o klin. Dvostruki šampion Evrolige, Kori Higins (34) ozbiljno razmišlja o završetku igračke karijere s obzirom da zbog učestalih povreda košarku nije igrao više od godinu dana.

Kako javlja uvek dobro obavešteni "Basket News", nekada jedan od najboljih igrača na Starom kontinentu je sve bliži odluci da se posveti privatnom biznisu koji je usko povezan sa njegovom profesijom. Poslednji meč je odigrao još prošlog aprila u dresu Barselone, a odtada se mučio sa bolovima u leđima zbog čega nije bio u stanju da posle rastanka sa Kataloncima pronađe novi klub. Crveno-beli su ozbiljno razmatrali njegov dolazak, međutim nisu hteli da preuzmu rizik i potpišu ga baš zbog istorije njegove povrede. I doneli su dobru odluku, mada ni njegova alternativa u vidu Džavontea Smarta nije oduševila.

Izabrane vesti

Higins je među 25 najboljih strelaca u istoriji Evrolige, prosečno je u karijeri postizao 11,6 poena, 2,2 skokova i 1,9 asistencija uz 50 odsto šuta za dva i 42 odsto šuta za tri. Evropske titule je osvajao sa moskovskim CSKA (2016. i 2019.) gde je i igrao najbolju košarku u karijeri.

Pored Barselone i Armejaca, nastupao je još za Šarot u NBA ligi, turski Gazijantep i ruski Trijumf koji je kasnije preimenovan u Zenit iz Sankt Petersburga.


tagovi

Kori Higinspenzija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara