Foto: KSS
Foto: KSS

Neverovatan preokret basketaša Srbije protiv Austrije: Od 12:18 do pobede u poslednjim sekundama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 23:14

Savladali su i Izrael posle velike borbe i plasirali se u četvrtfinale kao prvi u grupi, čeka ih duel sa Holandijom

Muška seniorska 3×3 reprezentacija Srbije startovala je danas na Evropskom prvenstvu u Jerusalimu pobedama protiv Austrije i Izraela i kao prvoplasirana ekipa Grupe A u četvrtak će u četvrtfinalu od 9.20 sati igrati protiv Holandije.

Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković i Nemanja Barać u prvom meču protiv Austrije su posle velike drame i izuzetnog preokreta savladali Austriju 21:20.

Izabrane vesti

Austrija je povela sa 4:1, onda i 7:2, Stojačić je smanjio na 4:7. Na četiri minuta pre kraja rival je poveo sa velikih 13:5, naši momci su smanjili na 8:13, ali je usledila nova dvojka Austrije. Istom merom je uzvratio Kojić (10:15), ali su protivnici dva puta pogodili sa linije penala – 17:10.

Još jednom je Kojić ubacio dvojku, međutim Austrijanci su i dalje kontrolisali rezultat (12:18). Smanjio je Barać na 16:18 na dva minuta pre kraja. Branković je izjednačio dvojkom, ali su Austrijanci poentirali uz faul i poveli 20:18. Fauliran je Branković koji je samo jednom bio siguran za 19:20.

Tri puta nismo pogodili za dva poena i pobedu, rival nije iskoristio napad, Kojić je promašio dvojku ali i uhvatio loptu, dodao Stojačiću koji je pogodio za dva poena i veliku pobedu.

U poslednjem duelu danas, Srbija je igrala protiv domaćina Izraela. Poveo je naš tim posle dva minuta sa 7:2 i uspostavio kontrolu. Trudili su se domaćini da pariraju i donekle uspevali, ali je Barać brzo doneo 11:5. Usledila je serija Izraela od 4:0, ali smo brzo odgovorili i poveli 17:11. Kada je Barać pogodio za 18:11 na 3:20 pre kraja, ishod je već mogao da se nagovesti. Ipa, Izrael je ozbiljno pripretio sa četiri dvojke i potpuno se vratio u meč – 19:20, a sve nade im je potopio dvojkom Branković za konačnih 22:19.

Sve eliminacione runde i borbe za medalje na programu suu četvrtak 7. septembra. Srbija je četvorostruki evropski šampion i brani zlato osvojeno prošle godine.


tagovi

Basket 3x3Reprezentacija Srbije u basketuStrahinja StojačićNemanja Barać

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara