Jigitdžan Sajbir (©Shutterstock)
Jigitdžan Sajbir (©Shutterstock)

Nezapamćeni tripl-dabl u evropskoj košarci: Micićev saigrač spojio 43-16-12 u pobedi od 57 razlike!

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.12.21. | 22:09

Efes ubacio 46 poena već u prvoj četvrtini iako je igrao bez aktuelnog MVP Evrope, te Šejna Larkina i Rodriga Bobue

Ako se dešavanja iz dvorane Leon Štukelj mogu podvesti kao najluđa u ABA ligi poslednjih godina, u turskom gradu Afionkarahisar pisala se istorija!

Nezapamćena pobeda i spektakularni tripl-dabl kakav u evropskoj košarci nije viđen. Za sve je odgovoran mladi košarkaš Efesa Jigitdžan Sajbir! Ovaj 22-godišnji krilni košarkaš odigrao je svih 40 minuta, bez sekunde odmora, a susret je završio sa 46 poena (20/22 iz igre, 2/2 za tri), te 16 skokova i 12 asistencija! Indeks korisnosti bio je 68! Neverovatno... Partija kojom se nijedan NBA košarkaš ne bi postideo, naprotiv. Njegov učinak ne umanjuje ni to što je protivnik bio jedan od najslabijih timova u turskom prvenstvu, jer je u evropskoj košarci gotovo nemoguće napraviti ovako nešto, ma ko da je na drugoj strani terena. A košarkaši Efesa su u odsustvu Vasilija Micića, Šejna Larkina i Rodriga Bobue očigledno bili rešeni da Sajbira maksimalno forsiraju, pogotovo jer je na 22 šuta ka košu imao samo dva promašaja!

Izabrane vesti

Šta još napisati o utakmici koja je bila rešena posle prve četvrtine. Efes je za deset minuta ubacio čak 46 poena i dozvolio samo 13. Do poluvremena gosti iz Istanbula imali su 75 poena i razliku +42. Dakle, šampion Turske i Evrope imao je veću razliku na poluvremenu nego Beledije poena za to vreme. Naravno, razlika je dugo rasla, nekoliko puta stajala na maksimalna 64 poena, a čak ni dobra serija domaćina nije previše pomogla. Razlika jeste spuštena na 49 poena, ali je ubrzo ponovo otišla na 60...

U pobedničkom sastavu Tolga Gedžim imao je 26 poena, dok je talentovani bek Omer Iljasoglu za 40 minuta takođe imao tripl-dabl i to sa 24 poena (10/26 iz igre, 4/15 za tri), te 14 skokova i 13 asistencija. Filip Petrušev je odigrao okruglo 20 minuta i za to vreme skupio 16 poena, uz 11 uhvaćenih i pet podeljenih lopti. Kod domaćina Onur Ozkapiči je ubacio 25, a Bilgehan Diril 22 poena.

Kakav dan za tursku košarku...


tagovi

Anadolu EfesJigitdžan SajbirTolga Gečim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara