Blažič i Omić (©ABA LIGA – Aleš Fezver)
Blažič i Omić (©ABA LIGA – Aleš Fezver)

Nezaustavljiva Cedevita ponovo srušila Valensiju, prednost domaćeg terena nadohvat ruke

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.03.22. | 22:15

Poznati svi učesnici osmine finala Evrokupa

Verovala je Cedevita Olimpija Jurici Golemcu i nije pogrešila. Dovela mu je usred kriznog perioda nekoliko kvalitetnih pojačanja, kasnije vratila u Ljubljanu Zorana Dragića i u 2022. godini ređa pobede. Po drugi put u sezoni savladala je jednog od glavnih favorita u Evrokupu Valensiju, istakla visoke ambicije i ugrozila četi Đoana Penjaroje drugo mesto na tabeli Grupe B - 82:76.

Ako se izuzmu mečevi slovenačkog šampionata, gde praktično igra sa drugim timom, Cedevita je od drugog marta nanizala 16 pobeda (ABA, Evrokup, Kup Slovenije). Sa učinkom 10-7 Ljubljačnani su treći u Grupi B, imaju samo trijumf manje od Valensije, ali i prednost u međusobnim okršajima. U poslednjem kolu ih čeka lak zadatak na papiru u Patri protiv Promiteasa, dok Valensija dočekuje nezgodni Ulm.

Izabrane vesti

Blesnuli su puleni Jurice Golemca u drugom kvartalu, koji su dobili sa 30:15. Šutirali su u tom periodu 6/10 van linije za tri poena, dok gosti nisu ubacili nijednu trojku. Na veliki odmor domaćin je otišao sa 13 poena viška, sačuvao dvocifrenu prednost i po isteku 30. minuta, ali se Valensija nije dala predati. Usledio je preokret, ali je nalet gostiju bio kratkog daha. Predvođena Jakom Blažičem i Zoranom Dragićem Cedevita je vratila prednost, stigla do velikih +8 i na kraju zasluženo došla do trijumfa.

Dragić je meč okončao sa dabl-dablom - 17 poena i 10 skokova. Blažič je dodao 13 poena, dok su važan doprinos dali i Edo Murić i Džejkob Pulen sa po 11 poena, a dvociren je sa 10 bio i Jogi Ferel. Ne sme se izostaviti ni uloga Alena Omića, koji se sjajno borio sa centarskom linijom rivala i susret okončao sa devet poena i 10 uhvaćenih lopti.

Valensiju je predvodio Martin Hermanson sa 16 poena, 14 je dodao Majk Tobi, 13 Ćabi Lopez Arostegi, a dvocifreni su bili i Bojan Dubljević i Hasijel Rivero sa po 10 poena.

Venecija je ubedljivom pobedom nad Promiteasom kod kuće bukirala mesto među 16 najboljih (81:57), pa je tako poznat spisak svih učesnika osmine finala.

Ostaje još da se u poslednjoj rundi dobije rasplet oko konačnog plasmana, kako bi se odredili parovi naredne runde. Ukoliko se ništa ne promeni, Partizan će na startu eliminacione faze dočekati upravo Veneciju koja je sedma na tabeli Grupe B sa učinkom 8-9.

Ipak, postoji još prostora za rokade u Grupi B, dok će crno-beli sa druge pozicije Grupe A u osminu finala.

Takmičenje su završili Trento (A), Burg i Promiteas (B).

EVROKUP

Utorak

Ulm - Bursa 72:86

/Hejs 25, Kriston 20/

Andora - Metropolitan 74:83

/Miler-Mekintajer 16 - Konate 19/

Virtus - Gran Kanarija 70;68

/Heket 14 - Enis 19/

Sreda

Lijektabelis - Turk Telekom 75:77

/Kalaicakis 17 - Gejik 32/

Budućnost - Burg 73:75

/Kobs 14 - Džons 19/

Hamburg - Trento 90:69

/Braun 22 - Kerolajn 21/

Cedevita Olimpija - Valensija 82:76

/Dragić 17 - Hermanson 16/

Venecija - Promiteas 81:57

/Tonut 16 - Agravanis 22/



tagovi

Cedevita OlimpijaKK ValensijaKK VenecijaPromiteasJaka BlažićZoran DragićJurica GolemacAlen Omić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara