Nezaustavljiva sila, Džordan Lojd! Petrušev krenuo po iznenađenje, Zvezda udarila blokadu

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 19:46

Važno slavlje ekipe Dejana Radonjića, uz 29 poena najboljeg igrača crveno-belih - 92:85

Kada je Džordan Lojd u svom prepoznatljivom elementu, ni mnogo bolje ekipe od Mege ne mogu da pronađu rešenje. Fantastični šuter bio je nerešiva enigma za ekipu Vlade Jovanovića, što se ispostavilo dovoljnim za važno slavlje ekipe Dejana Radonjića u 17. kolu ABA lige - 92:85.

Lojd je meč okončao sa 29 postignutih poena, što je bio njegov najbolji učinak u ABA ligi, a čime je neutralisao pokušaje Filipa Petruševa, pa i Marka Simonovića i Malkoma Kazalona da prirede iznenađenje u dvorani Aleksandar Nikolić. Najboljem igraču Crvene zvezde ozbiljnu podršku dao je i preporođeni kapiten Branko Lazić, kao i raspoloženi Lengston Hol, koji je pronašao način da iskontroliše rezultat u odlučujućim momentima.

Izabrane vesti

Mega je kao i mnogo puta tokom tokom prethodnih nekoliko sezona uspela maksimalno da namuči crveno-bele. Gosti su uspeli da se vrate iz dvocifrenog zaostatka s početka poslednje deonice (70:82), ali ne i da u potpunosti ugroze zasluženo slavlje domaćina.

Crvena zvezda je stigla do 12. pobede u ovoj sezoni, prilično dragocene u borbi za plasman u plej-of. Mega je doživela šesti poraz, čime je možda i definitivno izgubila korak za vodećim timovima regionalnog takmičenja.

Crveno-beli su uspeli da izdrže sve nalete protivnika da se vrati u igru, a na kraju je uspela da nadmaši Megu i u broju postitnutih trojki (13-11). Tu je perfektan učinak upravo imao kapiten Branko Lazić, koji je van linije 6,75 bio perfektan (4/4), a pored toga je uspeo da pruži i očekivani učinak u defanzivi. Lazić je meč okončao sa 12 postignutih poena, a dva poena više ubacio je Hol. Radonjića bi posebno mogao da raduje učinak američkog plejmejkera, koji je posle dužeg vremena delovao kao pravi lider na terenu. Šored 14 postignutih poena, imao je i sedam asistencija.

Kod Mege je najefikasniji bio Petrušev sa 22 postignuta poena, Simonović je ubacio 18, a Kazalon 15. Ipak, svako od njih trojice je u različitim trenucima meča imao trenutke inspiracije, što nije bilo dovoljno da se savlada kvalitetniji protivnik.

Crveno-beli su generalno napravili dobru uvertiru onog što ih čeka kratkom vremenskom periodu. Već za tri dana gostuju Žalgirisu u Evroligi, a onda ih očekuje uvek neprijatno gostovanje Krki u Novom Mestu. Mega u narednom kolu dočekuje snažni Mornar u regionalnom takmičenju.

ABA LIGA – 17. kolo

Subota:

FMP – Budućnost 88:99

/Nenadić 13 – Kobs 20/

Cedevita Olimpija – Partizan 78:65

/Blažič 28 - Jaramaz 15/

Mornar Bar - Borac Čačak 86:72

/Gordić 22 - Džons 20/

Nedelja:

Cibona - Krka 78:69

/Prkačin 20 - Barić 15/

Ponedeljak:

Crvena zvezda - Mega 92:85

/Lojd 29 - Petrušev 22/

21.00: (1,17) Igokea (20,0) Split (5,50)



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara