Janis Adetokunbo
Janis Adetokunbo

Ni Jokić, ni Embid: Perkins će MVP glas dati Janisu

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.04.23. | 02:45

Kontroverzni bivši košarkaš obrazložio

Jedan od ljudi koji imaju pravo glasa prilikom izbora MVP igrača sezone u NBA ligi je i bivši košarkaš Kendrik Perkins.

Nekadašnji igrač Bostona, Oklahome, Nju Orleansa i Klivlenda poslednjih godina radi kao stručni konsultant za televiziju ESPN i često ume da kontroverznim komentarima podigne prašinu pa su medijske kuće za koje radi morale javno da se ograđuju i izvinjavaju. Tako je bilo i nedavno kada je uspeo da ubaci rasizam u kandidaturu Nikole Jokića za MVP nagradu i da indirektno poruči kako je naš u prednosti zato što je belac?! Tim je izazvao lavinu kritika u Americi, pa se i on na kraju izvinjavao.

Izabrane vesti

Nedavno nije bio blag ni prema Džoelu Embidu i kritikovao je njegovu odluku da zbog povrede preskoči direktan duel protiv Jokića u Denveru. Poručio je da će zapamtiti Embidu tu odluku kada bude dodeljivao glas.

A iako već dva meseca Jokić i Embid trče trku rame uz rame za zvanje najboljeg igrača lige i smenjuju se u vođstvu, Perkins je odlučio da niko od njih dvojice neće dobiti njegov glas. Obelodanio je da će glasati za trećeg favorita Janisa Adetokunba.

„Najbolji igrač u ligi, iz najboljeg tima u ligi, beleži najveći prosek poena u karijeri i treći je po skokovima u ligi. Janisu ide moj glas za MVP igrača lige“, rekao je Perkins

Grčki as se prema trenutnim prognozama kotira kao treći favorit u MVP trci, ali sa značajnim zaostatkom u odnosu na Jokića i Embida. Odirgao je dva meča manje od Embida i pet manje od Jokića u dosadašnjem delu sezone. Beleži 31,1 poen po meču uz procenat šuta od preko 55 odsto i skoro 12 skokova u proseku. Njegov Milvoki je ekipa sa najboljim skorom u ligi, a Adetokunbo je već u toku karijere osvojio dva vezana MVP priznanja pre nego što je isti podvig napravio i Jokić.


tagovi

Janis AdetokunboKendrik Perkins

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara