Bojan Bogdanović (©AFP)
Bojan Bogdanović (©AFP)

Ni Lejkersi, ni Sansi: Bojan Bogdanović trejdovan u Detroit

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 16:59

Jutinu opremu zadužiće Keli Olinik i Saben Li...

Grom kao iz vedra neba: Bojan Bogdanović trejdovan je u Detroit Pistonse.

Započela je Juta veliku letnju rekonstrukciju, odlučili su iz kluba da sve izokrenu naopačke i krenu sa građenjem potpuno novog tima, a u njemu mesta nije bilo za hrvatskog košarkaša. Bilo je jasno da menja sredinu, da će krilo iz Mostara peti put promeniti sredinu, ali o Detroitu kao destinaciji nije bilo ni reči. Sve do danas, kada su NBA insajderi Adrijan Vojnarovski i Šams Čaranija javili da je Hrvat trejdovan.

Izabrane vesti

Isprva su se spominjali Filadelfija i Dalas, zatim Finiks Sansi i Los Anđeles Lejkersi, kojima su davane najveće šanse, a Bojan Bogdanović kupio je kartu u jednom smeru za Detroit. U suprotnom će krenuti Keli Olinik i Saben Li. Krajnje čudan trejd Džezera...

Ostale su još samo sitnice, Juta će u zamenu za jednog od najboljih igrača minulih sezona – hrvatski reprezentativac od 2019. bio član Džezera – dobiti dobiti neproverena rešenja. Svesno se Juta upustila u rizik, želi dagradi drugačiji tim.

Detroit će sa Bogdanovićem dobiti na iskustvu i možda ponovo biti konkurentan za plej-of. Protekle sezone nije bio. Mladi Detroitov tim predvođen Dvejnom Kejsijem ostvario je samo 23 pobede, bio je predaleko od doigravanja, ali bi to moglo da se promeni dolaskom Kembe Vokera i hrvatskog šutera.

Bojanu Bogdanoviću će plata posle trejda porasti za 3.000.000 dilara, što znači da će u poslednoj godini ugovora biti teži za 22.000.000. Hrvat je u NBA ligu stigao 2014. Godine, prvi tim za koji je nastupao bili su Bruklin Netsi, a nosio je i dres vašington Vizardsa i Indijana Pejsersa.



tagovi

Bojan BogdanovićJuta DžezDetroit PistonsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara