Hartenštajn u vreme dok je igrao za Hjuston Foto Reuters
Hartenštajn u vreme dok je igrao za Hjuston Foto Reuters

Nije lako biti zamena najboljem centru na svetu - Nikoli Jokiću

Vreme čitanja: 1min | čet. 17.12.20. | 09:53

Trener Denvera hvali Ajzeju Hartenštajna

Posle početnog poraza od Golden Stejta (105:107), Denver se poigravao sa Portlandom (126:95). Naravno, u centralnoj ulozi je bio Nikola Jokić koji se približio tribl-dablu (12 poena, 11 skokova, 8 asistencija) za tek 25 minuta. Nije bilo potrebno da trener Majk Meloun više zamara svoju prvu zvezdu, a i želeo je da vidi kako i koliko može Ajzeja Hartenštajn da "dublira" srpskog reprezentativca.

Gledano kroz brojke, mladi centar nije bio loš. Naprotiv. Upisao je devet poena, dva skoka, tri asistencije za 14 minuta. Sličan učinak, ali za samo devet minuta, upisao je protiv Golden Stejta: devet poena, četiri skoka.

Izabrane vesti

Meloun čak dodaje da je njegova igra bila privlačnija od "suve" statistike.

"Sviđaju nam se njegove atletske i košarkaške sposobnosti. Dobar je bio sada, imao je neke sjajne poteze i pasove. Ali, morate da shvatite da nije lako biti zamena Nikoli Jokiću, najboljem centru na svetu. Ponekad Mejsonu Plamliju (doskorašnjem članu Denvera) nije bilo lako, a neće biti lako ni Hartenštajnu, Džamajklu (Grinu) ili (Polu) Milsapu. Ali Ajzeja do sada radi sjajan posao", pohvalio je trener Meloun Hartenštajna koji je nedavno stigao u Nagetse potpisavši dvogodišnji ugovor vredan 3.383.360 dolara.


tagovi

Denver NagetsNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara