Demijan Lilard (©AFP)
Demijan Lilard (©AFP)

Nije samo Majami u priči sa Lilardom - želi ga i "misteriozni tim sa Istoka"

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.09.23. | 15:30

Portland traži novu destinaciju za svoju zvezdu

Demijan Lilard je čitavu NBA karijeru proveo u Portlandu. Sedam puta je igrao na Ol staru, član prve petorke lige bio je 2018. godine i ruki godine 2013.

Međutim, sjajni bek ovog leta je podneo zahtev da bude trejdovan, ali Blejzersi tehnički nemaju obavezu da ga puste. Pod ugovorom je do 2026. sa opcijom produžetka na još godinu dana ukoliko on to bude želeo. Njegova trenutna želja je odlazak u Majami, ali da li se Portland slaže sa tim?

Izabrane vesti

Izgleda da ima još timova koji su zainteresovani za zvezdu Blejzersa, uprkos kometarima njegovog agenta koji je rekao da Lillard veoma jasno želi da igra u Majamiju.

Novinar ESPN-a Mark J. Spirs tvrdi da je čuo da Blejzersi diskutuju o potencijalnom trejdu sa ’’više timova’’. Spirs, takođe, pominje kako jedan "misteriozni tim sa Istoka" želi Lilarda, ali nije hteo da imenuje koji se tačno tim interesuje za zvezdu Portlanda. Ostatak je prepušten mašti.

Mada, većina NBA poznavaoca i fanova bi se kladili da je tim o kom Spirs priča - Filadelfija Seventisiksers. Ova pretpostavka ima smisla jer Fila želi da se otarasi Džejmsa Hardena. Takođe, treba uzeti u obzir da ako Blejzersi trejduju svog najboljeg igrača, očekuje se da za njega dobiju par mlađih koji bi se uklopili u ekipu predvođenu trećim pikom na draftu Skutom Hendersonom.

U priči za Lilarda su i Boston Seltiksi, ali koga bi oni mogli da daju zauzvrat? Tejtuma i Brauna sigurno ne, Porzingis je skoro trejdovan pa je teško da bi mogao opet da se seli, a sem njih nemaju puno toga da ponude.

Lilard je prošle sezone u dresu Portlanda prosečno beležio 32,2 poena, 7,3 asistencije i 4,8 skokova na 58 utakmica. Svakom timu bi značio igrač kao on, ali pitanje je da li bi on išao igde drugo osim u Majami.


tagovi

Demijan LilardNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara