Tavares protiv Partizana (© MN Press)
Tavares protiv Partizana (© MN Press)

Niko ne zaključava reket bolje od Valtera Tavaresa

Vreme čitanja: 1min | sub. 13.05.23. | 12:28

Realov centar najbolji defanzivac Evrolige, treći put u karijeri

Najbolji poenter je Saša Vezenkov iz Olimpijakosa, Partizanov Jam Madar je zvezda u usponu, a kad je reč o odbrani niko nije bio ravan Valteru Tavaresu. Gorostas Real Madrida proglašen je za najboljeg defanzivca Evrolige, na osnovu svega što je uradio u dosadašnjem delu sezone.

Očekivano i zasluženo, jer je momak sa Zelenortskih Ostrva dominirao i u osnovnom delu, kao i tokom mečeva četvrtfinalne serije sa crno-belima. Prosečno je beležio 10,9 poena po utakmici, 0,9 ukradenih lopti, kao i 2,2 blokade. Podatak koji ga je izdvojio tiče se činjenice da su protivnici kraljevskog kluba ubacivali prosečno 49,7 odsto šuteva za dva poena i da nijedan drugi tim u takmičenju nije sveo rivale ispod 50 odsto učinka. Osim toga, pamti se i činjenica da je Tavares pet puta ostvario po četiri blokade po meču. Sasvim dovoljno da posle 2019. i 2021. centar Reala dobije nagradu za najbolje defanzivca.

Izabrane vesti

Na taj način je u glasanju trenera završio ispred Tomasa Volkapa (Olimpijakos) i Džona Brauna (Monako), dok je Matijas Lesor (Partizan Mozzart Bet) završio kao četvrti. Ako mu je za utehu, Francuz je bilji od Alfe Dijaloa (Monako), Kajla Hajnsa (Armani), Šekila Mekisika (Olimpijakos), Tomasa Satoranskog (Barselona)...

Tavaresu je ovo treće priznanje za najboljeg odbrambenog igrača Evrolige, rekorder je Dimitris Dijamantidis, šest puta proglašen za dominantnog u toj kategoriji.


tagovi

EvroligaValter TavaresKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara