Džimi Batler i Džejson Tejtum (©AFP)
Džimi Batler i Džejson Tejtum (©AFP)

Niko nikad nije okrenuo 0–3 u plej-ofu: Boston može da uđe u istoriju, večeras je ključna utakmica

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.05.23. | 16:38

Rekordi su tu da se ruše i ovaj kad-tad mora pasti. Možda baš ove sezone?

Dok se Nikola Jokić i drugari iz Denver Nagetsa odmaraju nakon šta su pomeli Los Anđeles Lejkerse, Majami i Boston se i dalje bore za mesto u finalu NBA lige. Ekipa sa Floride je imala prednost od 3-0, ali su Seltiksi uspeli da upišu pobedu u četvrtom meču, te su tako produžili seriju.

Može li Boston da napravi ono što nije uspelo niti jednoj od 150 ekipa koje su istoriji NBA plej-ofa gubile s 0-3? Znamo da niko nikada nije pobedio u seriji u kojoj je izgubio prva tri meča, ali isto tako znamo da su svi rekordi, pozitivni ili negativni, tu da se ruše. A, iako je Majami nadigrao Boston u prva tri meča, posebno u onom trećem, ipak, činjenica je da su Seltiksi znatno talentovaniji od svojih protivnika.

Izabrane vesti

Imaju u Bostonu i trenutak na svojoj strani. Nakon prve dve četvrtine poslednje utakmice izgledalo je da će i Majami, poput Denvera, pomesti svog protivnika i lako izboriti finale, a onda se u trećoj četvrtini probudio Džejson Tejtum i napokon zaigrao u skladu s činjenicom da je reč o igraču koji je bio četvrti u ovogodišnjem izboru za MVP-a sezone. Upravo činjenica da je Tejtum preuzeo veliku odgovornost i pokazao da to može napraviti daje za pravo navijačima Bostona da se nadaju pozitivnom raspletu cele ove priče.

Naravno da jedan meč ne može da izbriše ono što se događalo u prethodna tri, ali svejedno je reč o zanimljivom uzorku. Seltiksi su pobedili u prvoj eliminacionoj utakmici, a pred njima su ostale još tri takve. Međutim, činjenica je da će tim Bostona imati pritisak na sebi još samo u ovom meču. Ako noćas pobede, onda se stvari drastično menjaju. Šesta utakmica bi se igrala u noći sa subote na nedelju i to bi bila poslednja meč-lopta koju bi Majami imao na svojem parketu, pa bi definitivno pritisak bio na njima, jer bi oni bili ti koji moraju da pobede ako ne žele da prolazak u finale traže u eventualnoj sedmoj utakmici pred prepunom dvoranom TD Gardena.

GRANICA U MOZZARTU ZA POENE DŽEJSONA TEJTUMA – 30,5

Seltiksi znaju formulu kako mogu večeras do pobede. Pokazalo se u prošlom meču da im odbrana bolje funkcioniše kada je na parletu visoka petorka, bez Derika Vajta na parketu, jer je upravo njega Džimi Batler najčešće napadao da bi došao do laganih poena. Umesto Vajta na parketu je više bio Grent Vilijams koji je u prethodne dve utakmice dosta puta ispadao protiv Batlera, koji je jako motivisan da igra protiv njega. No, u poslednjem meču Vilijams je dobro čuvao Batlera, posebno u izolacijskim akcijama najboljeg igrača Majamija.

Vilijams je celo vreme uspevao da ostane ispred njega i nije nasedao na lažne pokušaje šuta, pa je Batler u tom meču postizao samo 0,76 poena po napadu u kojem je igrao izolaciju. Kada se to uporedi sa 1,06 poena koliko ima u celoj seriji, onda je jasno da je Boston uspeo da zaustavi najjače oružje Majamija.

No, to je bilo pre dva dana. Odmah nakon tog meča Batler je rekao da taj poraz nije ništa drastično promenio te da će i on i celi tim biti potpuno spremni za nove izazove. Oni su na rasporedu noćas i sada samo treba da vidimo hoće li Boston napraviti novi korak prema istorijskom uspehu ili će Batler i društvo da overe put za Denver.

FINALE ISTOČNE KONFERENCIJE – PETA UTAKMICA:

Petak

02.30: (1.40) Boston (14.0) Majami (3.35) /1-3 u seriji/

***kvote su podložne promenama


PIŠE: Emir FULURIJA


tagovi

NBA ligaNBA plej-ofBoston SeltiksMajami Hit

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara