Nikola Jokić: Čim je Dejvis šutnuo znao sam šta će biti...

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.09.20. | 09:23

“Napravili smo grešku u komunikaciji, ne znam ko je trebalo da ga čuva", poručio srpski centar

Sve je slutilo da će Nagetsi napraviti novo, veliko čudo i istopiti ozbiljnu prednost Lejkersa od 16 poena. Na krilima sjajnog Nikole Jokića Denver je uspeo da se uhvati za slamku spasa i oseti miris pobede. Međutim, sve što je rođeni Somborac uradio u spektakularnom finišu upropastio je Mejson Plamli očajnom odbranom u posledjem napadu tima iz Los Anđelesa.

Centar Denvera je prosto zaboravio da preuzme Entonija Dejvisa, a jedan od najboljih igrača lige nije propustio takav poklon. Trojkom kao kap doneo je Lejkersima veliku prednost od 2:0 i sjajnu sitaciju pred nastavak serije.

Izabrane vesti

Srpski centar je, kao i ostatak tima Denvera, delovao utučen posle svega viđenog prethodne večeri. Velika šansa je propuštena.

“Napravili smo ozbiljnu grešku u komunikaciji. Čim je Dejvis uputio šut ka košu znao sam šta će se desiti. I u prošlosti smo pravili slične greške. Znali smo da ispustimo pobedu u poslednjim sekundama. Znali smo da će lopta ići na Dejvisa ili Lebrona Džejmsa. Čak smo bili u dobroj situaciji da odbranimo taj šut. I ja sam bio u dobroj situaciji. Veliki igrači daju velike poene. Nisam ni pitao ko je trebalo da ga čuva. To je sada već prošlost. Dešava se”, rekao je Jokić.

Iako Lejkersi imaju auto-put do velikog finala, Denver je u ovoj sezoni pokazao da može da se vraća iz izgubljenih situacija. Nisu se predavali ni posle 3:1 za Kliperse. Istina, deluje da će sada imati mnogo teži zadatak.

“Stvarno smo igrali dobro. Imali smo sličnu situaciju kao protiv Klipersa. Sada smo izgubili. Moramo da podignemo glave pred treću utakmicu. Sada smo se tek autsajderi. Borba je naša jedina prilika. Kao večeras. Imali smo zaostatak i 15 poena. Moglo je možda da bude i 30 razlike, ali mi se trudimo da damo sve od sebe”.

Srpski košarkaš podsetio je da Lejkersi imaju dvojicu velikih asova – Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa.

"Lebron je verovatno najbolji igrač u ligi, a Dejvis jedan od najboljih skorera. Ako želimo pobedu, moramo da ih uvedemo u zonu u kojoj neći biti komforni. Njih je stvarno teško provaliti, mnogo su talentovani. Takvim igračima možete samo da otežate posao. ", zaključio je Jokić.



tagovi

Nikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara