Foto: AFP
Foto: AFP

Nikola Jović šesti uzastopni put starter, solidnom rolom pomogao Majamiju da opet uzme meru Šarlotu

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.01.24. | 02:32

Hit dobio i četvrtu utakmicu protiv Hornetsa od starta sezone

Pre samo mesec dana morao je u Razvojnu ligu na kaljenje, ali se u međuvremenu klima u Majamiju značajno promenila. Nikola Jović se i večeras protiv Šarlota, na šestoj uzastopnoj utakmici, našao u startnoj postavi Hita, što jasno pokazuje da je igrama u prethodnom periodu uspeo da se nametne Eriku Spolstri.

I mada u ubedljivoj pobedi nad Hornetsima (104:87) nije bio efikasan kao sredinom protekle nedelje protiv Oklahome, srpski reprezentativac je sasvim pristojnom rolom doprineo novom uspehu Majamija, petom na poslednjih šest utakmica pred domaćim navijačima.

Izabrane vesti

Jović je za 28 minuta na parketu postigao pet poena, s tim da je umeo da se kontroliše i kada je video da mu nišanske sprave nisu podešene (2/6 iz igre, 1/2 za tri poena) povukao je ručnu, a pride je dodao i sedam skokova, uz po dve asistencije i blokade, ali i tri izgubljene lopte.

Inače, pobeda Majamija nijednog trenutka se nije dovodila u pitanje. Prednost domaćeg tima neprestano je rasla tokom prve dve četvrtine, a pred odlazak na odmor, samo minut pre nego što je Jović prvo u kontri podelio asistenciju, potom i svega tridesetak sekundi kasnije pogodio trojku, dostigla je i maksimalna 24 poena.

Šarlot je u nastavku zaigrao nešto bolje, zahvaljujući svom udarnom triju RozirBridžesBol uspeo da spusti zaostatak na minus 11, ali ne i na jednocifrenu razliku, te je morao da se pomiri sa četvrtim porazom u isto toliko mečeva sa Majamijem od starta sezone!

Bem Adebajo se posebno istakao u redovima pobedničkog tima ostvarivši dabl-dabl učinak. Ubacio je 24 poena, uhvatio deset lopti i zabeležio sedam asistencija, a pratili su ga Hiro sa 21 poenom, odnosno Robinson sa 19. Na drugoj strani prednjačio je Rozir sa 26 koševa, Bol je postigao 21, a Bridžes 20. Niko drugi u timu Šarlota nije postigao više od pet poena...

NBA - REZULTATI

Ponedeljak

Majami - Šarlot 104:87

/Adebajo 24 - Rozir 26/

Milvoki - Sakramento (u toku)

Minesota - LA Klipers (u toku)




tagovi

Nikola JovićNBA ligaMajami HitŠarlot Hornets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara