Nikola Radičević (Screenshot - twitter.com/KKCedOL)
Nikola Radičević (Screenshot - twitter.com/KKCedOL)

Nikola Radičević novi plejmejker Cedevite Olimpije

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.08.23. | 10:36

Srpski košarkaš došao kao zamena za nemačkog internacionalca Justusa Holaca

Kompletirala je Cedevita Olimpija sastav za narednu sezonu, ali je iznenada ostala bez jednog od ključnih igrača. Anadolu Efes je uspeo da ubedi Ljubljančane da puste mladog nemačkog reprezentativca Justusa Holaca na pozajmicu, pa je uprava slovenačkog šampiona morala da reaguje. Iako je Eurohoops pisao da je opcija Leo Vesterman, na kraju je rupu popunio srpski internacionalac Nikola Radičević.

Kako je i zvanično potvrđeno, Radičević je potpisao do kraja nastupajuće sezone. Vraća se u regionalnu košarku posle sezone u dresu Bilbaa, gde je beležio 5,2 poena i 3,2 asistencije u FIBA Ligi šampiona i 6,2 poena i 3,1 asistenciju u ACB ligi.

Izabrane vesti

"Posle pozajmice Justusa Holaca Efesu, morali smo brzo da reagujemo i uspeli smo da dovedeli sličan tip igrača koji može da igra na više pozicija, ali je primarno plejmejker. Nikola Radičević je godinama igrao u kvalitetnoj španskoj ligi, a nastupao je i u regionalnom takmičenju Evroligi i evropskim kupovima, tako da mu ne manjka iskustva. Radičević zna kako da poveže ekipu i verujemo da to može da uradi i ovde. Definitivno je u pitanju igrač koji želi da se nadmeće, ima želju da pobeđuje i srećni smo što nam se pridružio", rekao je sportski direktor Cedevite Olimpije, Vlado Ilievski.

Imaće priliku srpski košarkaš da sarađuje i sa italijanskim trenerom Simoneom Pjaniđanijem u Stožicama.

"Srećni smo zbog poslednjeg pojačanja, Nikole Radičevića. U pitanju je iskusan igrač koji je igrao u regionalnoj ligi i kvalitetnim evropskim takmičenja i može da pokrije nekoliko pozicija. Sa njegovim iskustvom i veštinama, može da pomogne svakom timu na terenu i verujemo da će to biti slučaj i ovoga puta", istakao je Pjaniđani.

Bivši omladinac Partizana je profesionalnu karijeru počeo pre 11 godina u Sevilji, gde je proveo pet godina. Potom je leta 2017. stigao u Crvenu zvezdu, da bi se usred sezone preselio u Gran Kanariju sa kojom je igroa Evroligu. Branio je potom boje Trenta, pa ponovo tima sa Kanara, a zatim je nosio i dres Mursije, pa Promiteasa u Grčkoj. Igrao je i za poljski Trefl Sopot, sezonu 2021/22 proveo u Litvaniji nastupajući za Lijetkabelis, pre nego što se minulog leta vratio u Španiju i nastupao za Bilbao.

"Veoma sam srećan što sam postao deo Cedevite Olimpije. Zadovoljan što ću biti deo novog projekta koji je počeo dolaskom novog trenera i sportskog direktora. Jedva čekam da se pridružim saigračima. Nadam se da ćemo se dobro slagati, igrati lepu košarku kroz koju želimo da osvarimo takmičarske ciljeve, kao i da će navijači uživati u našoj igri", jasan je Radičević, kojeg su na NBA draftu 2015. izabrali Denver Nagetsi, ali se nije oprobao u najjačoj ligi sveta.

Cedevita Olimpija je ovog leta angažovala i Amadua Soa (Bloa), Aleksandera Šaškova (Ilirija), Sašu Cianija (Cedevita Junior), Damjana Kružinskog (Ilirija), Luku Ščuku (Mornar), Šona Armanda (Avtodor), Šona Džejmsa (Hapoel) i Džastina Kobsa (Alvark), a vratila je u svoje redove i Jaku Blažiča (Bahčešehir).


tagovi

Cedevita OlimpijaNikola Radičević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara