Nikola Radičević (©MN Press)
Nikola Radičević (©MN Press)

Nikola Radičević ponovo u Španiji, dogovorio se sa Bilbaom

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 17:01

Posle sezone u dresu Lijetkabelisa srpski košarkaš se vraća u ACB ligu

Kako Mozzart Sport nezvanično saznaje, posle sezone u dresu Lijetkabelisa Nikola Radičević se vraća u Španiju, pošto je blizu prelaska u Bilbao. Klub iz Baskije će mu, kako stvari stoje, biti četvrti na Iberijskom poluostrvu u karijeri.

Minulog leta je na poziv Nenada Čanka otišao u Litvaniju i obreo se u dresu Lijetkabelisa. Imao je problema sa povredama, ali je u finišu sezone bio jedan od bitnijih igrača tima iz Panevežisa, koji je prvi put u istoriji sprečio Žalgiris da se domogne borbe za trofej i zaustavio ga u polufinalu. Nije uspeo da osvoji titulu, Ritas je u finalnoj seriji bio bolji, a posle takmičarske godine kojom može biti zadovoljan, 28-godišnji košarkaš se vraća u dobro poznatu sredinu.

Izabrane vesti

Profesionalnu karijeru je pre 10 godina počeo u Sevilji, a član Andalužana je bio punih pet godina. Potpisao je potom za Crvenu zvezdu i proveo polusezonu na Malom Kalemegdanu, pre nego što se vratio u Španiju i zaigrao za Gran Kanariju.

Usledio je odlazak u Italiju gde je igrao za Trento, ali vrlo brzo je ponovo obukao dres tima sa Kanara. Usledile su epizode u Mursiji i Promiteasu, pa i poljskom Trefl Sopotu, da bi se minulog leta skrasio kod Čanka u Litvaniji.

Bilbao je minule sezone premašio sva očekivanja. Borio se i za plej-of u Endesi, ali je ostao kratak za pobedu i završio kao deveti. Ekipu je napustio trener Aleks Mumbru koji se preselio u Valensiju, a na klupi baskijskog tima nasledio ga je bivši trener Narandžastih Haume Ponsarnau.

Sa novim klubom, za koji je u finišu minule sezone nastupao i Stefan Peno, igraće i FIBA Ligu šampiona.


tagovi

Nikola RadičevićKK Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara