Nikola Tanasković (Foto: ABA League/Buducnost/Filip Roganović)
Nikola Tanasković (Foto: ABA League/Buducnost/Filip Roganović)

Nikola Tanasković naplatio dobre igre iz Laktaša i preselio se u ACB ligu

Vreme čitanja: 1min | ned. 26.03.23. | 16:30

Srpski košarkaš novo pojačanje Breogana

Kako je i zvanično potvrđeno, Nikola Tanasković je potpisao ugovor sa španskim Breoganom do kraja sezone. Spekulisalo se da tim iz Luga traži zamenu za povređenog Marka Lukovića, a na kraju je izbor pao na košarkaša Igokee.

Izabrane vesti

"Levoruki košarkaš sa dobrim fizikalijama, čvrst u odbrani, dobar na skoku i u postizanju poena", tako je opisan srpski košarkaš na sajtu španskog kluba.

Tanasković ima odličnu sezonu iza sebe, iako Igokei nisu cvetale ruže. Bio je jedan od najboljih igrača ekipe iz Laktaša sa prosekom od 14,1 poena i 6,1 skoka po meču. Imao je nekoliko dobrih partija i u FIBA Ligi šampiona, gde je na sedam mečeva beležio 8,1 poen i 2,9 skokova.

Ovaj 25-godišnji košarkaš je karijeru počeo u Partizanu pre osam godina. Igrao je na pozajmicama u subotičkom Spartaku, Mladosti iz Zemuna i OKK Beogradu, pre nego što se leta 2019. preselio u Megu. Potom je sezonu proveo u Borcu iz Banja Luke, a od 2021. je u Igokei.

Osvojio je titulu i Kup u Bosni i Hercegovini sa Igosima, a bio je i član Partizanovog tima koji je 2018. podigao Žućkovu levicu.



tagovi

Nikola TanaskovićBreoganIgokeaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara