Nikola Topić i Bogoljub Marković (Foto: Starsport, MN Press)
Nikola Topić i Bogoljub Marković (Foto: Starsport, MN Press)

Nikola Topić i Bogoljub Marković u idealnoj petorci završnog turnira juniorske Evrolige

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.05.23. | 17:24

U18 tim Real Madrida na krovu Evrope

Juniorske selekcije Mege i Crvene zvezde nisu uspele da se domognu finala, ali u tri odigrane utakmice dvojica košarkaša srpskih predstavnika na završnom turniru juniorske Evrolige ostavila su sjajan utisak. Nikola Topić iz Zvezde i Bogoljub Marković su briljirali u Kaunasu, te su nagrađeni i mestom u idealnoj petorci ANGT-a.

Topić je briljirao i protiv vršnjaka iz Reala, Barselone i Panatinaikos u proseku beležio 30,7 poena, 7,3 skoka i prosečan indeks 39,4! Bez dileme je bio najbolji igrač na turniru, ali nije uspeo da se domogne sa crveno-belima finala, pa mu je izmakla i MVP nagrada.

Izabrane vesti

Nikola je najbolji meč odigrao na startu, ali njegovih 39 poena, osam asistencija i šest skokova (indeks 48) nisu bili dovoljni za trijumf.

Što se tiče Markovića, on je nastupajući za selekciju Dragoljuba Avramovića prosčeno beležio dabl-dabl od 16,3 poena i 11,1 skokova, za prosečan indeks 22,7. Krilni košarkaš je blesnuo u pobedi nad Huventudom sa 24 poena i 16 skokova za indeks 43.

Real Madrid je na kraju osvojio titulu, ukupno četvrtu, pobedom nad Next Generation timom 71-60, pa je za najkorisnijeg igrača turnira proglašen Slovenac Jan Vide, koji je u finalu postigao 19 poena, uz po šest skokova i asistencija i dve ukradene lopte za indeks 25.

Realov bek je turnir okončao sa prosekom od 21,2 poena, 5,8 skokova i četiri asistencije i prosečan indeks 21,3.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK MegaNikola TopićBogoljub MarkovićJuniorska EvroligaAdidas next generation turnirANGT

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara