Serhio Ljulj (©MN Press)
Serhio Ljulj (©MN Press)

Nikolić pomogao da Gran Kanarija istopi debeli minus, nepogrešivi Ljulj opet dželat

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.05.23. | 23:01

Musa ubacio 22 poena, Tavares dabl-dablom doprineo trijumfu, sjajni Ćaćo u poslednjem delu

Prvi polufinalni par ACB lige biće Real Madrid – Huventud. Samo dan pošto je sastav iz Badalone iskoristio brejk u Vitoriji i eliminisao Baskoniju, Real Madrid je na Kanarskim Ostrvima dobio susret šampiona Evrolige i Evrokupa rezultatom 89:81 (21:18, 18:19, 28:19, 22:25) i takođe uz maksimalan učinak prošao dalje.

Po svemu što smo videli na parketu Real Madrid je trebalo da privede utakmicu rutinskoj završnici pošto je odmah na otvaranju poslednje deonice 7:2 stigao do velikih 16 razlike, ali se još jednom potvrdilo da nije gotovo dok se ne oglasi sirena po poslednji put. Od tih +16 domaćin je krenuo na sve ili ništa i taj nalet poveo je Aleksej Nikolić sa važnih osam poena, Gran Kanarija je uzvratila serijom 15:0 i stigao na poen zaostatka, nedugo zatim i do 79:79 uz tri i po minuta na semaforu što je uvelo duel u dramatičan finiš. I tada se kao spas u poslednji čas po ko zna koji put pojavio Serhio Ljulj!

Izabrane vesti

Vezao je četiri možda i ključna poena Realov veteran i heroj finala Fajnal fora Evrolige u Kaunasu, čime su gosti poveli sa 83:79 pred završna dva minuta, a podršku pred sam kraj ponudio je Najdžel Vilijams Gos na šta Gran Kanarija nije imala odgovor.

Strašno važnu ulogu u poslednjoj deonici imao je Ćaćo Rodrigez sa 10 poena i tri trojke bez promašaja čime je održao svoju ekipu na površini pre nego što su Ljulj i Vilijams Gos dovršili posao.

Listu strelaca ipak je predvodio Džanan Musa sa 22 poena (7/11 iz igre, 4/5 za tri). Pratili su ga Ljulj sa 14 i Ćaćo sa 13 poena, dok je Valter Tavares imao po 12 poena i skokova, uz tri asistencije. Vilijams Gos je imao 10 poena uz po dva dodavanja i uhvaćene lopte. Kod domaćina Ej Džej Sloter spakovao je 17 poena (4/11 za tri), Aleksandar Balcerovski je imao 12, a Nikolić pomenutih osam poena iz poslednje deonice. Srpski veteran Oliver Stević odgledao je utakmicu sa klupe za rezerve.

Iz druge polovine kostura meč lopte imaju Unikaha protiv Tenerifa, te Barselona protiv Valensije.



tagovi

Serhio RodrigezSerhio LjuljKK Real MadridGran KanarijaACB ligaDžanan Musa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara